ma.gurustroykix.ru

Конкретните за процентот на фондацијата и состав

Содржина:

Фондацијата е основа за изградба на било која структура. Тоа мора да биде издржлив и сигурен, така што зградата ќе трае многу години, а тоа бара бетон. составот и бетон пропорции за основање директно зависи од целта на иднината згради.

Видеа на тема "Пропорциите на конкретни M300"

Шемата на пресметување на конкретни услови за развој

Шема на пресметка на конкретни услови за развој.

Видео на "Бетон за поставување мрежи"

Составот на конкретни услови за развој

Конкретните мешавина содржи песок, чакал (кршен камен), цемент и вода.

Вие мора внимателно да ги следи пропорциите на конкретни за основа да се продолжи да се избегне проблеми.

подготовка песок, за да се користи само чист раствор без никакви примеси (тиња и глина), треба да има честички од 1,2 mm до 3,5 mm, но не помалку. За да проверите дали погоден песок, тоа е потребно да се прелива во шише и додадете вода, а потоа се тресат. Ако тоа е чиста, водата ќе станат проѕирни или малку заматена. Песок, која содржи многу од глина, во матна вода боја дамка, и после тоа се населува на врвот глина талог населува. како што се полнење не може да се користи.

Табела пропорции на цемент (M400, M500), песок, чакал за конкретни потребно марка

Табела пропорции на цемент (M400, M500), песок, чакал за конкретни саканиот знак.

Следна состојка - тоа е чакал, исто така, може да се користи наместо урнатините. Таа мора да биде чиста, или барем да ги содржи најмалку износот на глина. Нејзината големина на честички може да варира од 10 mm до 80 mm. Цемент има различни знаци, како што се 200, 300, 400, итн Секој знак укажува на цврстина на истегнување во конкретниот коцка, која ребро 200 mm, компресија, изразена во kg / cm2, по зреење, кој се јавува во рок од 28 дена.

обележете да биде половина до два пати поголем од степенот на бетон. Исто така е можно да се примени на тежината на адитиви кои им овозможуваат да се намали времето за престој на конкретно решение антифриз адитиви и сила акцелератори.

бетон пропорции

Да се ​​подготви решение, потребно е износот на песок, чакал (чакал), а водата се мери во делови на цемент. 10 кг цемент треба да се додаде до 30 кг на песок, и 50 кг на чакал (кршен камен), т.е. треба да има сооднос од 1: 3: 5. Количината на вода мора да бидат избрани во зависност од каков вид на конзистентност бара конкретно решение за изградба на фондацијата. Како резултат на истиот бренд на цемент може да се добијат различни оценки на решение.

бетон маса пропорции за основање

Табела пропорции на конкретни услови за развој.

M150 конкретни користи за изградба на темелите за една мала куќа, штала, како и простории за живина и животни. Да се ​​направи тоа потребно за да додадете 1 дел цемент 3,5 делови од песок и 5,7 делови чакал (чакал), излегува однос 1: 3,5: 5,7. За изградба на, на пример, куќа, треба да го користите бетон, која марка и M200 погоре. Раствор M200 основа е подготвен во сооднос од 1: 2.5: 4.5, т.е. 1 дел цемент да се додаде 2,5 делови 4,5 делови песок и чакал (чакал).

При користење на цемент M300 е потребно да се набљудуваат на сооднос 1: 3.5: 5.6, т.е. 1 дел потребно да се додаде 3,5 делови 5.6 делови песок и чакал (кршен камен). Сооднос 1: 2: 6 се однесува на одделение M400 цемент. Во овој случај, да додадете 1 дел 2 дела песок и чакал 6 парчиња (дробен камен). Сите погоре фигури се просечни, но тие дефинитивно треба да се придржуваат.

Количеството на вода во секој случај не треба да надминува износот на 0,65-0,7 делови на цемент. Водата во решението мора да биде чиста, но во секој случај, не солена. Присуството во неа на сол може да доведе до корозија на металните делови на бетонски конструкции.

Видео на "конкретни мачкам со рака, составот, пропорции, подготовка на решение"

Изработка на конкретни услови за развој

Ви треба:

Видео на "она што дел од бетон за фондацијата"

  • Песок и чакал (кршен камен);
  • цемент;
  • садови за мешање на бетон.
Табела конкретни класи и нивните брендови се користи за основање лента

Табела класи на бетон и нивните брендови се користи за основање лента.

Цемент може да се чуваат за долго време и има способност да реагираат со влага содржани во воздухот. Еден месец подоцна, тој може да ја изгуби својата оригинална сила до 10%, блок, на пример, три месеци - до 20%, а по шест месеци - до 30%. Затоа, со текот на времето, неговиот белег е намален, на пример, да M200 M180, што значи дека употребата на оваа состојка е најдобро веднаш.

При мешање на растворот во миксер, железо бања или дрвена кутија, треба да се внимава да не се стави било нечистотии во него. Прво, во чист сад да се пополни да биде песок, чакал (чакал) и цемент. Потоа темелно се меша нив да се добие хомогена маса. Потоа, додека мешање на бетон мешавина, тоа е потребно да се додаде вода, така што целосно и еднообразно влогови. При користење на цемент миксер На прво тоа е потребно да се додаде вода, и само тогаш насипни материјали. Бетон мора да се добие хомогена состав. Како резултат на решение треба да се користи во рок од два часа.

Видео на "Пополнување на фондацијата во земјата"

Фрлаат на Фондацијата

Ви треба:

Видеа на тема "Како да се подготват конкретни микс за да се пополни позиции?"

  • вибратор;
  • арматура;
  • лопата.
Возење конкретна подготовка

Возење подготовка на бетон.

Тоа е потребно за сето ова да се подготви пред да почнете да фрлаат на Фондацијата. Прво, треба да се ископа ров саканата периметарот. тогаш тоа им овозможат на "перница" на песок и tamp. По ова, држете зајакнување, поврзување на сите делови. На крајот на кофражни за основа да им овозможат и организира водоотпорност. Следно, ќе треба да помине за да се пополни.

За да се избегне микроскопски празнини во основа со истурање, потребно е од време на време да компактен бетонски мешавини со вибратор или со какви било средства на располагање. Тогаш тоа мора да се пробие, кои дојдоа од вишокот на воздухот, на пример, бар зајакнување.

Процесот на истурање треба да бидат групирани, т.е. на времето потребно да се наполни еден слој со дебелина од 15-20 см, а потоа следниот итн За подобар лигаменти претходниот слој е да се мие со вода. Во основа треба да се истури во топлата сезона. Ако ова не е можно, вода и конкретни смесата треба да биде загреана, така што водата не замрзне пред грабне цемент. Во времето на созревање на бетон тоа исто така ќе треба да се загрее во секое време.

На крајот, по целосно основа фугирање мора да бидат покриени со фолија или материјал за покривање да се заштити од сонце и дожд. Во првите три дена на површината е потребно да придавам влогови на секои четири часа, а потоа на секои осум часа. Фондацијата е подготвен во еден месец откако го исполнува.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Пресметка на конкретни компонентиПресметка на конкретни компоненти
Конкретните за основање: составот, производство, компоненти, пресметкаКонкретните за основање: составот, производство, компоненти, пресметка
Основа за куќаОснова за куќа
Составот на бетон M200: колку и што ви требаСоставот на бетон M200: колку и што ви треба
Потрошен материјал за 1 м3 бетон: пресметување на резултатотПотрошен материјал за 1 м3 бетон: пресметување на резултатот
На пропорции на компоненти за мешање на бетонНа пропорции на компоненти за мешање на бетон
На конкретни микс за основањеНа конкретни микс за основање
Подготовка на бетон за истурање на фондацијатаПодготовка на бетон за истурање на фондацијата
Како да се направат конкретни услови за развој на висока јачина?Како да се направат конкретни услови за развој на висока јачина?
Составот на конкретни услови за развојСоставот на конкретни услови за развој
» » » Конкретните за процентот на фондацијата и состав

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија