ma.gurustroykix.ru

Пропорции за подготовка на смеса

Содржина:

Тоа одамна е на цемент е клучен елемент во зградата и се користи за различни намени. Односот на песок и цемент во крајната смеса зависи од саканата квалитети на саканиот сила и понатаму дестинација на готовиот материјал. Типични пропорции на цементен малтер е 3 дела песок 1 дел цемент.

Видео на "решение месење - [© masterkladki]"

Табела инјекциска смеса пропорции

Табела инјекциска смеса пропорции

Видео на тема "Како да се направи решение"

Цемент-песок мешавина се користат во изградба на:

Видео на "конкретни мачкам со рака. Sostav.proportsi, подготовка инјекциска смеса"

  • производство основа;
  • саморазливна кат;
  • ѕидарски;
  • малтер и израмнување ѕидови.

Цементни смеси се разликуваат една од друга со доделување на одредена марка во согласност со квалитети стекнати слики по целосно solidification. Користење на различни пропорции на цементното млеко овозможува да се произведуваат за различни цели и со различни марки. Бренд - мерка за цврстина, сила и издржливост, во која беше искористена за изградба на цемент-песок мешавина.

Кашеста маса било марка се состои од песок и цемент со додавање на вода, а понекогаш и со некои дополнителни компоненти. Бренд заврши смесата се утврди многу едноставно и брендови на сува цемент поделено со износот на песок, и како резултат на бројот е сосема завршена цемент-песок мешавина.

Подготовка на цемент малтер за подот ферман

Апарат цемент ферман

Уредување на цемент-песок ферман.

За кат ферман пропорции на цемент и песок се избрани во согласност со предвидената оптоварување на готовиот подот. Обично, за употреба во становите се цемент мешавина марки од 150 до 300. размери зависи од цемент во него. Ако Портланд цемент се користи во сооднос од 500 песок 3: 1, добиени ознаката 200. Кога Портланд цемент 400 се зема, а исто класична комбинација на 1: 3, се добива ознаката 150, и смесата беше сосема 200 со такви состојки може да бидат подготвени со користење сооднос 1: 2.

Ова значи дека на цемент е подобро, на повисок износ на песок е дозволено, а бројот на готови не се менува.

Исто така потребно е да се запамети дека многу долго ја задржува својата извонреден квалитет цемент бренд 500. Овој материјал не е наменет за долгорочно чување. Затоа, треба да го купат тоа непосредно пред почетокот на изградбата и сигурни добавувачи.

За не-станбени простории од страна на пополнување на подот е посилна како оптоварување на подот, најверојатно, ќе се зголеми. Ова е особено точно на објекти за складирање и производство, како и секој друг, кој се очекува во идната работа на тешка опрема или складирање на тешки товари.

На пропорции на ѕидарски

Табела стапки цемент тек на ѕидарски тули

Табела стапки цемент тек на ѕидарски тули.

Подгответе се мешавина за ѕидарски тули може да биде во различни пропорции, кои се исто така зависи од бренд на цемент.

Песок се користи за да се подготви само ситно-грануларен глина без нечистотии. Клеј се намали со текот на времето, бидејќи има ниска адхезија на други компоненти, што резултира со празнини формирана во ѕидарски. Често, во подготовка на таквите мешавини се користи наместо на песок вар во прав. Додавање на хидраулична вар, глина, гипс мешавина зголемува еластичноста, но се намалува силата. Исто така се користи гранит прашина. За нијансирање на готовиот смесата во саканата боја со користење на специјални бои. Може да се користи саѓи, но овој метод е краткотрајна. За неколку години дождови и сонцето се мијат на саѓи од ѕидарски.

Во повеќето случаи за подготовка на ѕидарски цемент мешавина користи 1 дел цемент и песок 2-3. Ако се повеќе песок, тоа може да доведе до предвремено неуспех на ѕидарски. Канџите на потпорен ѕид треба да биде посилна отколку во внатрешни ѕидови. На високото претпоставува товарот на ѕидот, на повисоко треба да се користи за изградба на бренд.

А мешавина на малтер

Пропорциите на цементното млеко за основање

Пропорциите на цементното млеко за фондацијата.

Видеа на тема "Решението на ферман. Ферман полусуви"

Ова е еден од евтин и едноставен начин да се ѕидовите на обработка, за многу години лидер меѓу други завршувањето материјали. Цемент малтер се користи во речиси сите видови на градба. Во зависност од состојките што се користат гипс поделена на:

  1. Цемент-вар. Главната компонента - вар, цемент торба меша 21 кг вар, 280 килограми песок, околу 50 литри. вода. Тоа се користи во области со голема влажност. Тоа не се распаѓа и не губи своите својства.
  2. Песок и цемент. Песок - главна состојка. За усогласување на надворешните површини на потрошувачката на цемент е минимална, на возраст од стандарден сооднос 1: 5, но треба да биде течна смеса.

Видео на "Додатоци за производство на цемент-песок малтер"

Пропорциите на решение за основање

Класичен пропорции за основа, исто така, се смета за сооднос 1: 3. Фондацијата мора да биде цврст и сигурен, всушност тоа е основата на зградата. Сите работат на јазичето основа толку долго, поради фактот дека тоа е потребно да се чека 28 дена додека смесата е целосно се спојува со површината и се стекнат со потребните својства.

Често, како уште еден филер додадени на урнатините, и тие веќе не се сметаат за да се зацврсти како подготвени конкретно решение. На исто ниво со шут применува како полнило гранулиран песок, чакал или камчиња. Спиење, како и специјални изменувачи даваат овие или други својства на конечниот материјал. Односот за основање често е 1 дел цемент, 3 дела песок и чакал парчиња.

Односот на цемент со вода, исто така треба да бидат пропорционални. Норма е, ако водата е 25% од вкупната тежина, но всушност се добиени многу тешки како мешавини да работат напорно, премногу брзо замрзнување. За најдобро искуство, тоа е подобро да додадете вода на очите на сопствените чувства. Но, не заборавајте дека вишокот на вода ја намалува силата на готовиот цемент.

Видеа на тема "Подготовка на решенијата на глина"

Најдобро време за работа со овие материјали - лето. Во студената сезона во смесата треба да додадете компоненти кои се отпорни на ниски температури, а тоа подразбира намалување на силата.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Во она што дел се мешаат песок и цементВо она што дел се мешаат песок и цемент
Мешање сооднос на ѕидарскиМешање сооднос на ѕидарски
Peskobeton: опис и подготовка технологијаPeskobeton: опис и подготовка технологија
Потрошувачката на цемент ѕидарски тулиПотрошувачката на цемент ѕидарски тули
Како дом на фабрика за цемент?Како дом на фабрика за цемент?
Како да се подготват конкретни квалитет: процентотКако да се подготват конкретни квалитет: процентот
За пресметка на пропорциите на песок и цемент во растворЗа пресметка на пропорциите на песок и цемент во раствор
Пропорции инјекциска смесаПропорции инјекциска смеса
Пропорции за мешање на бетон и малтер во килограми КофиПропорции за мешање на бетон и малтер во килограми Кофи
Како да се подготви смеса?Како да се подготви смеса?
» » » Пропорции за подготовка на смеса

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија