ma.gurustroykix.ru

Бетон пропорции

Содржина:

Бетон е една од уникатните градежни материјали. Тоа се користи не само во изградбата на објекти, кои се движат од сигурна основа, а по завршувањето ѕидови и тавани. Бетон, исто така може да бидат произведени отворајќи плочки, countertops за кујна или дома скалило balusters.

Бетон за основање

Конкретните за основање додаде урнатините на различни фракции од 2 до 35 мм, оваа мешавина дава потребната сила.

Во модерните технологии за развој на подготовка и обработка на бетонски, според нивните оперативни и технички карактеристики, тоа е речиси споредливи со природни материјали како што се мермер или гранит. И покрај недостатокот на естетски изглед, важна карактеристика е познат составот и недостаток на радијација, која се наоѓа во речиси секој природен материјал.

Видео на "Потрошувачка на цемент, како да се направи конкретно решение"

Во зависност од апликацијата, разни формулации и пропорциите на бетон, како и за начинот на неговата употреба. Доста често во изградба на приватни домови се практикува за производство на конкретно решение на сопствените.

На производот на бетон е издржлив и сигурен, морате да се придржувате голем број на аспекти и карактеристики на подготовка на конкретно решение на бараниот квалитет.

Составот и карактеристики на бетонот

Шема соодветна мешање бетон малтер

Шема правилно мешање бетон малтер.

Поврзани видеа "СОСТАВ И процентот на бетон - zolotyeruki"

За да се подготви на оптимална конкретни микс за вашиот изградбата треба да знае за неговиот состав и карактеристики.

Обично бетон состои од цементен малтер и разни полнила. Како спојници може да се користи песок, кршен камен, чакал или згура во различни комбинации. Покрај тоа, модерна зграда пазарот нуди специјални додатоци - пластификатори, кои даваат конкретни некои уникатни својства.

Важен услов за користење на готови бетон - нејзината цврстина. Во современи услови сила бетонски производи се мери во megapascals (MPa), кои покажуваат притисокот што може да издржи одредена класа на бетон. Класификација по јачина бетон дели во класи. Според GOST 7473-94 "конкретни мешавини. Технички услови "се користи во земјите на ЗНД, тоа се разликува малку со ознака на часови B7.5-B80. Часовите се разликуваат во вид на цемент се користи (M300-M600) и елементите на полнење. ознака дигитална класа укажува на притисок MPa, е конкретен производ мора да издржи во 95% од случаите.

Наједноставниот олицетворение на конкретни микс е мешавина на цемент и крупен песок со додавање на потребни количини на вода. Таквите бетон е главно се користи за подлогата под темелите на една зграда. Подгответе раствор на бетонот може да биде директно на дното на ровот на фондацијата.

Количеството на вода во овој случај е минимална и практично да се наведе мешавина доби влажна почва. Оваа комбинација не е погодна за една база на една зграда, но за оптимална заштита од слегнување на фондацијата и waterlogging. За повеќе трајни бетон се додаде како полнило урнатините на различни фракции (2-35 мм).

Корисноста на полначи

подготовка шема на конкретно решение

подготовка шема на бетонски малтер.

Видео на "конкретни пропорции за фондацијата"

На квалитетот на бетонот зависи од нејзините компоненти, за производство техники и пропорциите на полнила. Назначена со тоа, пропорциите се избрани врз основа на дестинација на иднината изградба. На пример, за да се добие конкретни микс одделение M100 треба многу помалку цемент отколку да се бренд M450.

Пропорциите на конкретни микс влијае на можноста за негова примена за производство на било која структура. Тоа е затоа што на цемент има најголема вредност на сите материјали кои го сочинуваат конкретни микс. Затоа што, ако дизајнот не значи тешки товари, не е соодветно да се користи бетон високи оценки со висока содржина на цемент. Често, конкретната примена на доволно одделение решение M100, при што минималниот износ на цемент.

За подготовка на бетон вообичаено се користи цемент обележја за квалитет M400 и M500 со песок, чакал и понатаму адитиви. Покрај тоа, при пресметката на пропорциите на ексципиенси е потребно да се разгледа на потребните својства на добиената бетон структура, како мраз, мобилност, отпорност на вода и така натаму.

На пример, користење на цемент, чакал (основно оптоварување) и песок (опционално полнење) за подготовка на бетон при истурање на фондацијата на куќата. Кога правилно избрани процентот на можни елементи кои цемент-песок мешавина не е доволно за да се пополни сите меѓупростори помеѓу урнатините. По утврдувањето на таква основа ќе има мноштво на внатрешните празнини, кои директно влијаат на намалување на својата сигурност и издржливост. Обратна преценување пропорции (цемент и песок многу повеќе оптимална стапки) доведе до слични резултати.

Видеа на тема "Како да се направи конкретен пропорции на бетон во кофи Ankhein Kholo Индија | 1 октомври 16 - Индија ТВ .."

Пропорциите на конкретни микс

Како што споменавме порано, структури на маса и пропорциите на бетон се наведени во GOST 7473-94 "конкретни мешавини. Спецификации "и парченце 5.01.23-83" Типично стапки примена на цемент за изработка на бетонски, монтажни и монолитен бетон, бетонски производи и конструкции. " Да се ​​усогласат со пропорции на сите состојки се зема во предвид густината на конкретни микс за конкретните услови на изградба. Подготовка и налевање бетонски малтер се врши само по обемот броење и тежина сооднос на сите компоненти.

Видео на "Бетон" рецепт

Подолу е табела која се определува со состав и сооднос M400 бетон.

оценка на конкретниМаса состав, цемент: песок: Скршена, kgВолуметриски состав на 10 литри на цемент, песок: Скршена, lНа износот на бетон цемент 10 л, ј
1001: 4,6: 7,041: 6178
1501: 3.5: 5.732: 5064
2001: 2,8: 4,825: 4254
2501: 2.1: 3.919: 3443
3001: 1.9: 3.717: 3241
4001: 1.2: 2.711: 2431
4501: 1.1: 2.510: 2229
Возење конкретни мешање во мешалка за бетон

Возење конкретни мешање во мешалка за бетон.

Видео на "конкретни состав 87077335555 Алмати кат во дворот, otmoska"

Како што покажува табелата, од најчестите е односот на односот на цемент, песок и чакал од 1: 3: 6. Во прилог на овие состојки, смесата се додава 0,5-1 дел вода за производство на раствор на саканиот конзистентност. Сепак, избезумено употреба на тие делови може да доведе до незадоволителни резултати, што ќе биде тешко да се поправи.

Најдобра опција е да се направи едноставна пресметка на пропорциите на регулаторни документи и да се утврдат со помош на методот за мерење на состојките пракса. Тежината и волуменот на параметри на бетонски елементи претставени во прописите не е секогаш можно да се примени во реалниот живот. На пример, се користи песок може да има различни влага кои директно влијаат врз неговиот волумен и тежина.

Со цел да се донесе вистинската вредност на прописите, чакал и песок е најдобро да се исуши што е можно повеќе. Потоа и излез сооднос за секој елемент на истиот волумен. На пример, секое погодно контејнери наизменично исполнет со цемент, песок и чакал, без набивање кои покажуваат тежина делови добиени. Понатаму, врз основа на добиените податоци и нормативни проток може да се утврди процентот на секоја состојка во сооднос vedernom.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
На пропорции на компоненти за мешање на бетонНа пропорции на компоненти за мешање на бетон
Како да се пресмета износот на цемент по 1м3 решение?Како да се пресмета износот на цемент по 1м3 решение?
Составот на конкретни услови за развојСоставот на конкретни услови за развој
Состав бетон марка 200 и обемот на иститеСостав бетон марка 200 и обемот на истите
Правилно зачинети пропорции на бетон - залог на силата и издржливоста на целата структураПравилно зачинети пропорции на бетон - залог на силата и издржливоста на целата структура
Бетон OPGS: процентот и составотБетон OPGS: процентот и составот
Потрошувачката на цемент ѕидарски тулиПотрошувачката на цемент ѕидарски тули
Урнатините од природен каменУрнатините од природен камен
Бетон granshlaka од составот и пропорцииБетон granshlaka од составот и пропорции
Составот на бетонски плочи за поплочување: цемент, песок и ...Составот на бетонски плочи за поплочување: цемент, песок и ...
» » » Бетон пропорции

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија