ma.gurustroykix.ru

Производство на метални Арбор

Поврзани видеа "Арбор од метал со рацете, наставата"

Содржина:

Белведер може да се направени од метал. Но, ако тоа е да се направи инсталација на столбовите на основа, тоа ќе биде можно да се носат од место до место.

Поврзани видеа "АБЦ поправка - Изградба на белведер во облик на цевка"

Белведер за метал колиби.

Комори за метал градина челик popolyarnymi бидејќи тие имаат различни форми.

Видео на "Домашна # белведер"

Прво на сите, треба да се утврди објекти инсталација сајт. Димензии на изградбата ќе зависи од нејзината намена и најголем можен број на луѓе во него. Значи, да се сместат 8 до 12 луѓе ќе бидат во павилјон, кои ќе имаат големина од 3 x 2,5 м.

Понатаму, можно е да се подготви еден дел од метална структура. Бидете подготвени дупки во аглите на планираната структура, димензиите на кои мора да бидат еднакви 25h25h25 сантиметри. По користењето на 15 см одбор, тоа е потребно да се направи кофражни, неговите конкретни заливот. Па таму е поставување на основа Пирс. Тие треба да се пополни во ниво, 10 см над земјата. Неопходно е да се провери вертикалноста на површината на поддршка од ниво на одборот и на должината на која мора да биде еднаков на 3 метри. За поддршка да се постави пониска основа на метална структура да се направи на каналот.

Долж периметарот на структурата на бајонет лопата треба да ги отстрани почвата и покриени првиот слој на чакал, песок и по напуштање. Алтернативно, можете да копате на тревата и се израмнија на земјата. Бетонот ќе се исуши за околу 3-5 дена.

Видеа на тема "Фалсификуваните Арбор направени од црни метали, производство на фалсификувани дрвести структури направени од црни метали"

Алатки и материјали

Летниковци.

Метал летниковци се потрајни и многу поубав изглед.

Видео на тема "Изработка на дрвени дрвести структури "homeliness""

 • чакал;
 • песок;
 • лопата;
 • одбори за талпи;
 • цемент;
 • канал;
 • област;
 • круг цевка;
 • заварување машина;
 • OSB;
 • Спојувач;
 • Тротоарот.

трупот изградба

Павилјони со рацете, како по правило, се направени на канал од 10-12 см, што се користи во заварување на пониска основа. Област треба да се заварени под праг. Понатаму може да се започне сечење на uprights, во овој случај тоа е потребно да се користи кружни цевки, дијаметарот на кој мора да биде еднаква на 100 mm, можно е да го замени дијаметарот на цевката во опсег од 60-120 mm, неговата големина може да се разликуваат во 2200-2300 мм. Откако ќе може да се заварени на дното на структурата на решетката на каналот. На следниве производство на рамката на покривот, која е да биде обложена OSB со дебелина во опсег од 10-18 mm.

Следниот чекор ќе биде изградбата на оградата, која ќе дејствува како област од 40 mm, монтиран на периметарот. Пополнување на празниот простор може да биде ист OSB, дебелина од 10 mm. Така, тоа е потребно да се користи материјал со водоотпорни карактеристики.

Инсталацијата на страните можат да бидат произведени од страна на Спојувач. метал Арбор мора да бидат покриени со боја, кој ги штити материјалот од рѓосување .Ispolzovat подобро за ова светло обоени бои кои ефективно ќе ја рефлектираат светлината греди.

Арбур треба да бидат опремени со удобни и цврсти подови, отпорен на механички стрес. Слој може да се користи за нивните поплочување плочки, кои можат да бидат произведени за пакување чакал, претходно измешан со цемент.

Алтернатива олицетворение на покривот

Градинарски мебел, покривот дел, рацете може да се направи со користење на цевки кои имаат квадратен пресек, се користат за уредување на фармите, обезбедување на пристрасност во најмалку 15 степени. Ако Арбор има квадратна форма, доволно е да се направи форма на триаголници дрвени скелиња.

Ако структура е доволно голем размер, и дрвени скелиња ќе има должина поголема од 1,5 m, внатрешниот дел да се заварени фармите триаголници па дури и изолација. Гајба во овој случај станува тенко профилирани цевки, заварени меѓу rafters во интервали од 35 см. Чин за покривање како поликарбонатни плочи.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Градинарски мебел да се даде: зграда со свои рацеГрадинарски мебел да се даде: зграда со свои раце
Невообичаени белведер за селска куќаНевообичаени белведер за селска куќа
Како да се изгради пергола да се дадеКако да се изгради пергола да се даде
Цртежи за изградба на павилјони земјата со свои рацеЦртежи за изградба на павилјони земјата со свои раце
Изградба на пергола на виновата лоза со свои рацеИзградба на пергола на виновата лоза со свои раце
Цртеж летниковциЦртеж летниковци
Дизајнот на павилјони на земјатаДизајнот на павилјони на земјата
Како да се изгради Арбор во источниот стил?Како да се изгради Арбор во источниот стил?
Како да се изгради Арбор за грозјеКако да се изгради Арбор за грозје
Изградба летниковци со своите раце од старо материјалиИзградба летниковци со своите раце од старо материјали
» » » Производство на метални Арбор

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија