ma.gurustroykix.ru

Брик Бања - ѕидарски, чекори, карактеристики

Изградба бања со топла тули како популарна и денес како бања од еден бар и бања на газирана бетон. Се разбира, тула во некои аспекти инфериорни дрво, но сепак останува на побарувачката за изградба на трајни и огноотпорни згради денес. Всушност, во текот на производство на тули зацврстен со висока температура, така што станува доволно силна, и монолитен. Особено се покажа себеси на позитивната страна црвена тула. Така, бања тули се изгради заедно со порталот Vasha-Бања!

бања тули

Бања тули направени од црвена тула, како тоа е најмногу огноотпорни.

опции за ѕидање

Денес, благодарение на достапноста на потребните информации на интернет и алатки тула соба со рацете - реалноста. Најдобро од сè, работата што ја врши внимателно, полека и не заборавајте од време на време да се консултираат со специјалист.

Значи, тули бања гради денес во три вида: бања, во внатрешноста на ѕидовите на кои се наредени со модерна плоча топлинска изолација, бања со ѕидови со воздух јаз во дебелина од 4-6 см и бања со топлина-изолациски пополнување, на ѕидот меѓу надворешните и внатрешните редови со посебни попречно партиции. Овие опции овозможуваат да се изгради многу заштеди со најмногу ѕидарски дебелина и се уште се обезбедат добар термички и технички параметри. Но изградбата на тули бања - тоа е макотрпна и не толерира негрижа работи или во третманот на зглобовите.

Odnoryadovaya преврски систем

Odnoryadovaya преврски систем

самиот Бања направени од тули со своите раце, тогаш може да почнат да се изгради, штом подобрување на неговата подрумот водоотпорност, означените ѕидовите и да ги дефинира иднината локација на своите влезови. На пример, кога по повод одбележувањето на контурите на ѕидовите е важно да се земе во предвид дека сите делови од континуирана должина треба да биде еднаква пати во однос на димензиите на тули на лажица или удрил, но да ги земе предвид дебелината на решение во рабовите. Ако не се во согласност со сите овие услови, изградбата на бања ќе биде комплицирана од фактот дека е потребно да се користи значителна сума на nepolnomernogo тула.

Ѕидање за бањи традиционално се изведува од страна на odnoryadkoy систем или multilane облекување. Но, со оглед на малата дебелина на ѕидовите на бањата, во врска дека е целисходно да се спроведе систем на еден ред лигатура, што е лесно да се изврши и има доволно сила. Значи, тули реда со по долго страна површини, кои се наредени долж ѕидовите повика на носила, оние со краток страна површина и кои се поставени нормално на рамнината на ѕидот - bonder. Најчесто, изградба на тули бања е на располагање во текот на еден ред систем на преврски во - ова алтернација bonder серија со носилка. Во овој случај, на вертикалната зглобовите на секој ред од тули се опфатени следната.

Mnogoryadovaya преврски систем

Mnogoryadovaya преврски систем

Главната работа е да се добие квалитет еден ред лигатура на, а тоа бара изградба на ѕидови и агли за почеток и крај trehchetvertinkami. Исто така, во текот на положување агли неопходни во секој ред на ѕидот наредени "лажици", а втората - "удрил". Но, ѕидарски ѕидовите на kolodtsevoy тип врши до локацијата на ѕидовите попречно на секои три цигли и на надворешните агли tychkovymi поставени во редови. Полнењето мора да се направи со растот на ѕидовите себе, со ламиниране со набивање на 10-15 см. На секои 2-3 backfill слој за да се напои rasvorom вар кремаста смеса. Како пополнување згура може да се користи (само мали), се прошири глина и песок со мешавина од струготини и вар во сооднос 2: 2: 1.

Со цел да се вклучат на зглобовите за време на поставување на аглите и столбовите, потребни половини, четвртини trehchetvertinki и тули, како и сите nadbitye аглите или било кој друг дефект. Сем тули може да се намали со обичен чекан kirochka, туку да го пресекуваат, прво треба да се направат неколку лесни удари на чекан на работ на планираните линии, а потоа се префрли на себе тули на работ и да ги делат со остар удар.

Фази на изградба на тули бањи

Бања тула основа мора да бидат поставени на длабочина на почвата замрзнување. Самата основа и подрумот мора да биде изграден на цврсти тули до пониско ниво на водоотпорност, како што веќе споменав погоре - на шупливи. Ѕидовите исто така, може да се шири од силика тула или со користење на повеќе популарни за бања сол тули, и да дизајн соба со пареа не беше ладно, експертите препорачуваат да го sheathe од внатре поставата.

Кога регулиран бања тули мора да се запомни дека сите димензии на иднината на ѕидовите треба да биде повеќе од 150 (75) mm за тули 24h12h65 mm и 100 mm за тули 24h12h88 милиметри. Вертикални ѕидови стриже може да се постигне од страна на лоцирање на два квартали од носилка на почетокот на серијата, и разновидност на тули на почетокот perpender.

Јас сцената. Изградба на агли

Шема агол правилна положување

Шема агол правилна врска.

Градежни тули бањи секогаш почнува со изградба агли. За таа цел, сите соседни страни за потребата да се постават неколку агол тули и им се придружи заедно со посебен кабел-prichalku, кои потоа треба да бидат водени во сите овие тули ѕидарски. Исто така, кабел-prichalku традиционално се предвидени правост и хоризонтални редови на ѕидање и иста дебелина сите хоризонтална рабовите.

Значи, на аглите се поставени мали порции на иднината ѕидови, висината на секој од нив е еднакво на шест реда ѕидарски. Кабел за лулка за тоа мора да биде доделен на фиксна зглобовите во ѕидарски нокти и на ист начин да го инсталирате во секој ред, поаѓајќи од вертикалната рамнина поставување на 3-4 мм. Веќе по кабелот е затегната, тоа е можно да се направи спојката со примена на решение во еден мал дел, најмалку еден метар, решението нема време да се исуши пред да се стави тула.

Стадиум II. Поставување цврсти ѕидови

Важно е дека решението за ѕидарски ѕидови е подготвен правилно, и тоа доставени до делови на ѕидот се шират рамен континуиран слој со дебелина од 20-25 mm. Оваа е да се осигура дека кога станува vykladyvanii минимизира усогласување мистрија.

За да се постават bonder серија решение е да се шири слоеви кои треба да се повлечат од рабовите на ѕидовите од најмалку 10 mm, ако сакате да се пополни во рабовите или на предната страна од 30 mm, ако сакате да се направи спојката pustoshovku. Но, за време поставување lozhkovyh редови треба да се наметне решение е уште помалку широк слој - 20-30 mm. Насловна - и следење на рабовите на квалитетот, за тоа како тие се полнат со решение, нивната дебелина и единството на печатот, и точни лигатура.

Првиот курс на ѕидарски изврши само цели тули, и многу положување на која започнува со ѕидарски екстериерот е тула. Ако има многу скршени тули, тоа може да се користи во серија серија носилка со внатрешната страна на ѕидот, но не можете да користите тули на положување на ѕидови, ѕидови, аглите и области на поддршка. Исто така, ако тули од глина, секогаш е потребно пред поставување навлажнета со вода, особено во текот на топлина.

Ние ви нудиме краток видео запис, кој му кажува нијанси на тули ѕидарски:

Ѕидарски тули бањи може да се направи од целиот ѕид периметар преку редови, почнувајќи од поставување на следниот ред откако претходниот е завршена. Завршувањето прстен спојката потребни се 34 реда на солидна ѕидарски, мора armiruya последниот ред со метална мрежа. Покрај тоа, на ѕидовите внатрешни товарот не треба дебелина помала од 25 см и партиции се шири во половина тула или четврт-тула. Ако партиција или партиции на една четвртина тули надминува 1,5 метри во должина, но потребно е да се направи специјална ѕидарски арматура од челична жица секои три реда.

Фаза III. Поставување над вратата и прозорецот отвори

Шема ѕидарски над отворот од вратата или прозорец

Шема ѕидарски над отворот од вратата или прозорецот.

Кога ѕидовите се подигнати во страничните површини на прозорци и отвори вратата, потребно е да се постават цевки - дрвени блокови, чија големина се совпаѓа со големина на тула. Стопери се поставени два на секоја страна по нивното prosmolili или завиткани материјал за покривање.

Инсталирајте прозорци и врати подобро да се право во текот на положување, ставање на нив вообичаените џемпери. Висината на мрежи треба да биде во 6-9 реда спојката, а неговата должина - од страна на две нозе поголема ширина на отворање. Ширење WYTHE бања потребата на избраните коцки со решение од 25 знаци.

Главната работа во оваа фаза на изградба на бања - во согласност со хоризонтални редови и строго ги следат сите препораки за врзување конвенционалните ѕидање.

Сами скокач треба да се направи со користење на оплата од дрвени штици, во која дебелина од 40-50 mm. Но, ако веќе се инсталирани на прозорци и врати, тие може безбедно да се користи како кофражни, заштита пред сето тоа дрвените елементи на еден слој на катран хартија.

Пред да го уклучите серија скокач на кофражни, нанесете раствор од 20-30 см слој и ставете ја во вентил на три прачки со дијаметар од 4-6 мм. Фитинг себе е потребно да се добие во текот на работ на отворите најмалку 25 см и се наведнуваат околу тули - вкотвени во ѕидарски. Следна, да се одржи скокач да кофражни 12 дена на температура од 10 степени на воздухот и 18-24 дена на 1-10 степени режим.

Фаза IV. Малтерисување на ѕидови од тули бања

малтерисување на ѕидови

Гипс ѕидови.

Од двете страни на ѕид од тули мора да се малтерисани бања преку песок-цементен малтер со сооднос од 2: 1. За посебна сила уште се примени директно на решетката гипс или метална жица, која се протегаше на резултатот во зглобовите на ѕидарски нокти.

На предната површина на ѕидот, кој е гипс, тоа е потребно да се пополни рабовите решение до длабочина од 10-15 см. А завршувањето на бањи тули од предната површина на ѕидови, кои малтерот не е потребно, тоа е направено со пополнување решение, мора да се ослободам со површина. Да го направите ова, вишокот решение од чиста зглобовите мистрија. Исто така, на рабовите на површината може да се третира со таква алатка како на посочувајќи, првата вертикална и потоа хоризонтално. Rasshivku потребни за производство на секој четири реда ѕидарски како напредува работата.

Водоотпорност и изолација тули бања

Тули Познато е дека тој може лесно и брзо се апсорбира влага. Затоа е важно во изградбата на бањата за да се избегне можен контакт со земјата тули. И за таа цел неопходно е да се направи хидроизолација тули. На пример, со обојување на битумен мастика, или вметнување сите ѕидови материјал за покривање бања.

Хидроизолација и топлинска изолација на ѕидови од тули

Влага и изолација тули: a- цврсти во kladka- - надворешен заврши ѕид изолација 1 - изолациски слој ekovaty- 2 - ветер со проверката plita- 3 - Изградба cardboard- 5 - stoyka- 6 - Планк-7 - ферман kladki- 8 - водоотпорност .

Изолирани ѕид од тули бања преку фиксен кон светилници на малтер и формира празнина од 2-4 см со воздух. Исто така, како монтажа може да се направи со дрвени летви прикован на цевки кои се во ѕидарски зглобовите. Само во времето за решетките и полнети изолациските плочи изработени од лесен бетон, arbolit, крути минерална волна или други. Откако ѕидовите се изградени од тули бања, тие треба да се изшкуркан на двете страни и да sheathe на внатрешната обвивка ѕид.

Во принцип, clapboard обвивка, и може да се врши на неподготвени ѕидање ако чекан дрвени приклучоци за моќен поврзување на метални профили или дрвени летви. Празнина простор помеѓу поставата и тули за да се изолира на фолија или плочки слики. Исто така е можно да се направи изолација и минерална волна, коноп и glassine хартија. И ако, наместо на обидел ѕидовите обложени со хоризонтални плочи, изолацијата може да се користи како дел бетонски блок.

Карактеристики на изградбата на покривот

Откако формирање на главната ѕид е завршен, можете да продолжи со изградбата на покривот. За да го спарите со рацете подигнати на префинета удобност и функционалност, Тоа не е само важно да се знае како да се изгради сауна од тули, но исто така и како да го направи тоа на покривот. По сите, само високо квалитетни покрив ефикасно ќе ја задржи топлината во соба со пареа и не пропуштајте зголемувањето на пареа.

Во тула бања може да биде од два вида - со еден тон и Гејбл. На тули наредени трупци и дрвени скелиња на покривот, како основа, тие прикован гајба, и тоа само по себе, а покривот е спроведен. Патем, нејзината современите форми ќе ви овозможи да се изгради покривот на бањата лесно и брзо, особено чеша, и брановидни метал. За покрив - види посебен напис во "Покривот на бањата со своите раце."

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Што големина треба да биде мала бања за капење?Што големина треба да биде мала бања за капење?
Како да се изгради сауна печки со своите раце?Како да се изгради сауна печки со своите раце?
Кои бојлер инсталиранКои бојлер инсталиран
Лажни прозорецот во вашата бањаЛажни прозорецот во вашата бања
Кои критериуми треба да ги исполнуваат камења на бања печка?Кои критериуми треба да ги исполнуваат камења на бања печка?
Градежни тули за печка бањаГрадежни тули за печка бања
Како да се изврши поставување тула околу печката на бања?Како да се изврши поставување тула околу печката на бања?
Тули и печка бања метал домашнаТули и печка бања метал домашна
Тула печка за бања со рацете - метод за градењеТула печка за бања со рацете - метод за градење
Како да се бања потоне во зима?Како да се бања потоне во зима?
» » » Брик Бања - ѕидарски, чекори, карактеристики

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија