ma.gurustroykix.ru

Готови бетон за основање

Во голема мера за правилна подготовка на бетон за основање зависи од нејзината сила и сигурност и издржливост кој го одредува изградба.

состав на смесата е: (може да се користи песок) вода, цемент, песок и чакал. Процентуалната застапеност за основање и тоа: за секоја од 10 килограми цемент сметки за 30 килограми песок, и 40-50 кг чакал (или чакал). Како резултат на мешавина се додава на 40-45 литри вода. Конзистентноста на решението треба да биде таква што може да се замеси со лопата, но со некои напори, решението не треба да биде премногу брзо за да тече со лопата.

Составот на бетон

Состојки: вода, цемент, чакал, песок.

Тоа е важно да се користи чиста и сува песок. Влажниот песок содржи влага, тоа е потребно да се земат предвид при пресметката на додадена вода. Кршен камен и чакал е подобро да се користи мал дел (помалку од 2 см), и цемент за да добијат максимум две недели пред почетокот на мешање на решение, во спротивно тоа ќе ја намали. Присуство на нечистотии во смесата неприфатливо: тоа ќе доведе до губење на силата. Месење смесата треба да биде само на чиста површина и во секој случај не е на теренот.

Тоа е подобро да се прелива основа во топлата сезона: во спротивно тоа е потребно да се загрее водата за изградба на цемент-песок и кршен камен мешавина брзо се сфати.

Видео на тема "Како да се направат конкретни услови за развој"

За пополнување на подрумот на објекти од различни намени и различни цемент. Портланд цемент 300-400 користат за изградба на темелите на земјата куќи. Вие исто така може да го користи брендот згура 300. Таа е погодна за изградба на подрумот во области со висока подземна вода. Портланд цемент може да се користи за да се постават на цврста основа.

формулација раствор

Фрлаат конкретни основа

Да се ​​подготви смеса во топлото време е најдобро да се користи ладна вода во бетонот не се сфати премногу брзо. Но, во зима - топла вода, загреана на 40 ° C, така што бетонот го постави пред замрзнување.

Смесата се подготвува за градежни работи како што следува: што треба да се наполни салата на урнатините во миксер и додадете вода за да темелно исплакнете. А потоа се исцеди нечиста вода и се додава песок, додадете потребните количина на цемент и чакал (или чакал), се меша. По се прелива вода и одвод за две минути. Оваа серија се користи за еден час.

Само правилно одбрани состојки и рецепт за понатамошна помош се избегнат многу проблеми: стари вратата и прозорецот отвори, пукнатини на ѕидовите. На високото на објектот, толку е потешко, што подразбира употреба на повисоки оценки на цемент. Исполнет и набиен бетон треба да се покрие со фолија за да го заштити од нечистотии и дожд, но во цревото за топлина за да се избегне пукнатини.

Целосно цемент сушење се одвива во еден месец, но употребата на брзо поставување цемент може да го забрза овој процес и до две недели. Важно е да се земе во предвид дека и го стави на цемент ќе треба побрзо од нормално, што е тешко и да го забави изградбата. Да се ​​елиминира мали празнини во веќе бетон вибратор се користи, која е запечатена преплавен смеса.

Важно е да се запамети дека различни брендови на рецепт и бројот на различни компоненти. Често, смесата за изградба на Фондацијата, варен свои раце, излегува дека не трговската марка, која беше планирано во пресметката на пропорции. Според тоа, се препорачува да се првично се цемент одделение повисок од 200. подобрување на силата може, со користење фитинзи кои, се бори со смесата, додадете на својата сигурност.

За дополнителна практичност, градители често се мери сите состојки на кофи. Со такви цемент по 1 2 кофи имаат кофа песок половина кофа со вода и 4 кофи песок или чакал. Присуството во чакал песок зрна од различни големини само ќе се зголеми силата на конкретни.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Конкретните за основање: составот, производство, компоненти, пресметкаКонкретните за основање: составот, производство, компоненти, пресметка
Основа за куќаОснова за куќа
Потрошен материјал за 1 м3 бетон: пресметување на резултатотПотрошен материјал за 1 м3 бетон: пресметување на резултатот
Пресметката на износот на цемент и бетон потрошувачка на кубенПресметката на износот на цемент и бетон потрошувачка на кубен
Процентуалната застапеност за подготовка на бетон во кофиПроцентуалната застапеност за подготовка на бетон во кофи
Составот на конкретни услови за развојСоставот на конкретни услови за развој
Како да се направи конкретни микс со вашите раце?Како да се направи конкретни микс со вашите раце?
Подготовка на бетон од ПС-Подготовка на бетон од ПС-
Како да се подготват конкретни квалитет: процентотКако да се подготват конкретни квалитет: процентот
Услови за цемент на кубен метар на бетонУслови за цемент на кубен метар на бетон
» » » » Готови бетон за основање

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија