ma.gurustroykix.ru

Пропорциите на конкретни услови за развој

Содржина:

Видео на "конкретни пропорции за фондацијата"

За изградба на зградата, па дури и мали структури, како што се на оградата, започнува со основањето. Оваа рамка обезбедува сигурноста на вашиот дизајн, така што квалитетот на фондацијата обрна големо внимание. Оваа поддршка структура презема сите носивост на структура, дистрибуција на земјата, и, како по правило, направени од бетон. За потопување микс длабочина на ископ на јама под линијата на мраз. Фондацијата мора да имаат соодветни особини, како што се цврстина, отпорност на вода.

Видео на "конкретни пропорции за фондацијата"

план основа на конкретни

план основа на бетон.

За да се обезбеди добар квалитет потребно да се одржи соодветна пропорции за фондацијата.

Тоа зависи од времетраењето на животот на вашата зграда и, се разбира, безбедноста на своето работење.

Состојки и подготовка

Во следниве компоненти се користат за соодветна подготовка:

  • Портланд цемент M500 и M400, но не и подолу. Ова е главната компонента врзивно средство, што влијае на квалитетот на бетонот, па пониски одделение цемент не даваат доволно сила да фондацијата;
  • песок е најдобро да се земе реката, бидејќи тоа е најчистиот, тоа не вклучува глина соединенија и други нечистотии. Да се ​​кваси, песок, за да се ослободи од органски подмножества и други остатоци, присуството на што негативно влијае на квалитетот на составот;
  • чакал, песок како мешавина на полнење. Да се ​​подобри сигурноста на фондацијата е најдобро да се користи на урнатините камен казни;
  • се додава вода во износ од 60-70% од тежината на цементот, тоа треба да биде чист и слободен од нечистотии.
Фондацијата шема бетон

Шема конкретна основа.

Составот за лиење на мешавина исто така, понекогаш се дава разни адитиви. Ова е направено со цел да се даде конкретни потребните карактеристики. Во зависност од саканиот својства, адитиви може да вклучуваат: пластификатори, antimoroznye, багрила, лекување retardants, изменувачи. Количината на вода за мешање како погоре и пропорциите на цемент, песок и чакал да се добие саканиот знак се дадени во следната табела пропорции. Тоа укажува на она што треба да биде во составот на мешавината на тежината на секоја компонента.

Табела пропорции

конкретни сила марка компресијаНа сооднос на составот на тежината - цемент: песок: чакал
Цемент M500Цемент M400
M1001: 5.8: 8.11: 4,6: 7,0
M1501: 4,5: 6,61: 3.5: 5.7
M2001: 3.5: 5.61: 2,8: 4,8
M2501: 2,6: 4,51: 2.1: 3.9
M3001: 2,4: 4,31: 1.9: 3.7
M4001: 1.6: 3.31: 1.2: 2.7
M4501: 1,4: 2,11: 1.1: 2.5

Како што се гледа од табелата со пропорции, за добивање на повисока оценка мора да биде поголема количина на цемент во смесата во споредба со песок и чакал, односно односот на цемент во зголемување на решението. Различни брендови користат различни цели во градежништвото, особено, фрлаат конкретни основа се однесува на повисок степен на компресија сила - не е под M200, и за помасовно структури - не е пониска од M300.

Видео "на составот на бетон за фондацијата"

Горната табела ќе биде корисно ако одлучите да направите свој микс. За да може полесно да се рачно подготвува раствор прво да се меша додека не се хомогена суви состојки, а потоа постепено се додава вода, мешање на растворот да се добие саканиот конзистентност. За пополнување на мали структури на фондацијата ќе треба мала количина на решение, и покрај тоа што може да се направи рачно, процесот се уште е премногу одземаат многу време, ќе мора да работат мускулите. Ако немате таква желба, дека за да се олесни овој процес и за производство на поголеми количини на смесата е подобро да се користи миксер кој, исто така, ќе се подобри квалитетот на решението. Но, ако степенот на вашата зграда, доволно големи за производство на фондацијата можат да ги користат услугите на специјалисти и купи бетон од производителот. И тогаш на вашиот сајт изградба ќе бидат доставени до точниот износ на конкретни одреден бренд во претходно договореното време.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Конкретните за основање: составот, производство, компоненти, пресметкаКонкретните за основање: составот, производство, компоненти, пресметка
Основа за куќаОснова за куќа
Како да се подготват конкретни за слепи област?Како да се подготват конкретни за слепи област?
Информации за пропорции за основање на решениетоИнформации за пропорции за основање на решението
Информации за пропорции за основање на решениетоИнформации за пропорции за основање на решението
Како да се подготват смеса од бетон?Како да се подготват смеса од бетон?
Како да се направат конкретни услови за развој на висока јачина?Како да се направат конкретни услови за развој на висока јачина?
Составот на конкретни услови за развојСоставот на конкретни услови за развој
Peskobeton: опис и подготовка технологијаPeskobeton: опис и подготовка технологија
Како да се направи конкретни микс со вашите раце?Како да се направи конкретни микс со вашите раце?
» » » » Пропорциите на конкретни услови за развој

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија