ma.gurustroykix.ru

Плашт поставата како опција завршувањето на ентериер

Појавата на такви градежни материјали како ѕидни облоги, многу поедноставување на завршувањето на работа. Sheathe сопствениот, дури и на таванот во куќата во состојба на секој домаќин. Оваа операција, како clapboard обвивка, се претвора во еден фасцинантен процес: се работи брзо и многу задоволен што заеднички ѕид се трансформира пред нашите очи.

возење поставата

Слика 1. Шематски поставата.

Овој материјал е поскапо од другите премази. Авто clapboard обвивка овозможува да заштедите на трошоците за ангажирање професионалци. Треба да се напомене дека на пазарот има и сличен материјал направен од пластика.
Овој материјал е универзална, како што може да sheathe поставата и внатрешни и надворешни облоги.

Ѕидни облоги: сестрано градежен материјал

Инсталација дијаграм на поставата во таванот

Инсталација дијаграм на редат во таванот.

Овој материјал е направен од природно дрво и претходно се користи за обложување на железнички товарни вагони. Причината за широка употреба во изградба на широк спектар на дизајнот, леснотија на инсталацијата и сигурност.

На густина на поединечни соединенија табли чија дебелина е 12-15 mm, е обезбедена со систем "јазикот и жлебот". На ширина на листот од различни производители може да варира од 80 до 120 mm, должина може да биде 1-4 mm. Сл. 1 ги покажува таков материјал.

Класа материјал одредува нејзината одделение. Класа 1 - Класа А, 2 - класа Б, 3 - Класа В највисока класа се смета ставови екстра. Поделени во класи по дрво помина целиот производствен процес, тоа е почетен материјал за само за сите одделенија, се суши без одвојување влажност и профилот на машини работат во исто точност. Класите се подредени во согласност со нормите и стандардите, но потрошувачите треба да знаете е дека:

  • "Екстра" не смее да има јазли;
  • "А" може да има светлина јазли;
  • "Б" може да биде темен и безживотно гранчиња;
  • "Ц" може да вклучува лабава јазли, па дури и да ги отвори.

Класа C, се разбира, поради нискиот квалитет поевтини од другите. Сепак, останатите од издвоените јазли, по монтирање на отворите лесно може да се елиминира со пена. И да ги убеди мудрост да купат поевтини материјали, да се спореди со другите видови класа чини С.

Методи за монтажа на поставата на ѕидот

Методи за монтажа на поставата на ѕидот.

Земете вредност класа за 100% добиваме:

  • смрека облоги Класа А - 160%, класа Б - 145%;
  • облоги ариш класа А и Б - 200% екстра класа - 280%.

Приближно ист сооднос за други видови на дрво.
Дрво покритие ѕидови и тавани во внатрешноста на зградата, тие се намали фасадите на куќите, што го прави изградба на почитување. Третира овој материјал loggias и летниковци изгледа оригинален и убава.

Леснотија на поврзување и прицврстување значително ги намалува трошоците за работа, кој врши компензација за трошоците за купувањето. И, најважно, оваа работа е сосема способен да ги извршува самостојно, што исто така треба да се земат предвид при купување на овој релативно скапи материјал.

За да се пресмета потребната количина на материјал, постојат посебни програми. Сепак, само-оценување не направи многу напор. На пример, за соба мора да бидат покриени од општата област за да се одземе од областа окупирана од отворите на прозорци и врати, а од областа на нешто што не ги покрива план.

Подготовка за обложување

Плашт поставата бара одредени услови.

Во соба со висока влажност дрвени облоги не одговара, тоа е подобро да се користи пластична верзија.

Поврзани видеа "Фролов Ју Webinar за градење на еко - "внатрешна декорација поставата, а не само"17/04/15 "

Возење clapboard обложување надвор од куќата

Возење на кожата поставата надвор од куќата.

Сепак, овој материјал не е издржлив, takdzhe во прашање неговата безбедност за луѓето. Неопходно е да се земе во предвид видот на дрво, од кои го направија поставата. Во некои области не можете да користите борови лајсни. Под одредени услови на температура, борова смола ќе почне да произведува мирис.

Неопходно е да се третираат на материјалните средства за заштита. Дрво и мора да се заштити од штетници и влага на облогите не се покриени со мувла. По обработката, материјалот треба да се исуши добро, и само по тоа што треба да се стави во собата и се даде во текот на денот да се прилагодат. Ако не, тогаш, по одредување на одбори, промената на температурата може да доведе до формирање на пукнатини во дрво.

Видео на "Finish clapboard"

Операцијата е одговорен за прицврстување лајсни. Таа мора да се постави цврсто на ѕидот и таванот. Ако го облагородуваат стан во веќе изградена куќа, пожелно е во исто време да се реши проблемот на својата изолација. Гајба треба да направите со пресметката на дебелина на изолација. Во овој олицетворение, за да се обезбеди агли треба да се користи. Прозорци и врати отвори, исто така, треба да се насочите.

Шема поставата редење ѕид

Шема редење поставата на ѕидот.

Но што е најважно, гајба треба да биде строго вертикална (за ѕидови) и хоризонтална (на таванот). За ѕидови ќе треба да се користи измерат и на ниво на една голема дрвена. Под таванот на ѕидот со ниво на цревото е потребно да се повлече хоризонтална линија, фокусирајќи се на што и да се зајакне на гајба. За дупчење дупки во ѕидовите и таванот ќе треба да стиска, и да се обезбеди на ремени - пластични спојници и шрафови за нив.

планината технологија зависи од тоа како ќе се скрие или не. Внатре во куќата обично го прават скриена споите. Надвор се качи во затворен простор изврши декоративни нокти, ги има по случаен избор. Оваа опција е идеален за помошни простории на куќи.

Кога технологијата скриени прицврстување ноктите зачукуваше во браздите на поставата. Ова треба да се направи внимателно и со dobojnika, капа целосно utaplivajut во дрво, тоа не се меша вметнете јазик од следниот одбор.

Безбедно прицврстен користење стеги, кои може да се купат во трговската мрежа. Таквиот начин на монтажа е прикажано на сл. 2.

позлата технологија, ѕидни и тавански

Закачување поставата klyaymerom

Слика 2. Поставување на klyaymerom поставата.

Ѕидови sheathe, позиционирање табла вертикално или хоризонтално. Тапацир е да се започне од прозорецот. Со таков аранжман на шевовите нема да биде толку забележителни.

Со вертикална поставеност на ѕидот, на прва табла јазик во насока на аголот е прикован на плашт со клинци. На спротивната страна на првиот и на сите натамошни даски прицврстени прстиња. Сложените мора да се запечати преку парче со должина од 20-25 см, со тоа намалување од истиот одбор. Тоа е вметната во жлебот од следниот одбор, и прислушување чекан запечати врска.

Поврзани видеа "- = плашт во гаражата = ;."

Последните табла во спротивниот агол од ѕидот и прикован. Завршува облоги затворање агли на декоративни ленти, кои се комерцијално достапни. За да се скрие на ноктите може да се примени декоративни област.

Со хоризонтална поставеност, првиот одбор прикован на таванот ритам надолу. За да се спречи издаденост, потребно е пред одредување следниот штица со измерат линија за да се провери на позицијата на веќе фиксна одбори. Последните одбор прикован на дното и на јазот помеѓу подот перваз блиску.

Кога вертикални и хоризонтални ѕидот и таванот, ќе мора да се намали должината на последната табла. Можете да ги користите пила рачни кружни моќ или ножовка.

Плашт куќата од надвор

Возење по завршувањето на таванот во соба со пареа

Возење по завршувањето на таванот во соба со пареа.

Видео на "Webinar Фролов Ју ИВФ изградба - "Внатрешни завршувањето clapboard""

Sheathe барака, што хоризонтална уреденост. Во аглите на куќата се обложени clapboard фиксна решетка, чија вертикална проверка со измерат. Растојанието помеѓу лајсни не треба да надминува 1 m. Неопходно е дека со текот на времето, поради деформација, иглата не е ослободен од ритам. А повеќе сигурен растојание е 0,5 m.

Кога надворешниот ѕид ако димензии ѕид надминува должината на одборите, тие може да се организира во влечкаат начин. Но, во овој олицетворение мора да биде многу прецизно да се прилагоди на нивните зглобови. Затоа, тоа е препорачливо да се избере на растојанието помеѓу гајба, така што започнува на одборот, а завршува на своите полици.

Монтирање почетокот на одборот од дното, ставајќи до нејзиниот јазик. метод за прицврстување за монтажа е иста како и во внатрешниот кожата. Врзување следната одбор донекаде се разликува од начинот применуваат на внатрешниот ѕид.

Мајстори не се препорачува да се ограничи за да се запечати сече со помош на бар, и се користи специјално подготвени дрвени клинови. Овие клинови друга табла со максимална претпазливост (да не се оштети јазик) е стисната претходниот, а потоа го поправам и да ги отстрани клинови.

Ако надворешниот кожата укажуваат настапи со греалка, растојанието помеѓу летва ленти треба да обезбеди изолација помеѓу нив редење блокови. Дебелината на изолација се пресметува во зависност од надворешната температура во периодот на греење и на собна температура. И да ги земе предвид кога се пресметува коефициент на топлинска спроводливост на главни ѕидови. Практиката покажува дека во централната зона на изолација дебелина од 6-8 см е доволно.

Обично, како надворешен бојлер користи минерална волна, кои треба да бидат добро заштитени од влага. Влажна волна губи изолациски својства. За изолација на заштитени со 2-страна заштитни филмови на полиетилен. Ве молиме имајте во предвид дека помеѓу филмот и изолација треба да биде простор за вентилација.

Сето ова во голема мера го отежнува лајсни инсталацијата како kontrobreshetka потребата за прикачување на заштитни филмови.

Украсениот станува универзална материјал за надворешната и внатрешната обвивка на просториите, кои служат како практичен и атрактивен материјал во внатрешноста.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Најдобар sheathe дома од еден бар?Најдобар sheathe дома од еден бар?
Завршувањето на поставата свои рацеЗавршувањето на поставата свои раце
Внатрешниот трим дрво гаражниВнатрешниот трим дрво гаражни
За користење на поставата за поставата на балконЗа користење на поставата за поставата на балкон
Тапацир clapboardТапацир clapboard
Плашт поставата - не е работа за аматериПлашт поставата - не е работа за аматери
Обложување clapboard: Фото и видеоОбложување clapboard: Фото и видео
Декорација панели внатрешниот ѕидДекорација панели внатрешниот ѕид
Како и што се шие балконКако и што се шие балкон
Авто ѕид декорација на дрвени облогиАвто ѕид декорација на дрвени облоги
» » » » Плашт поставата како опција завршувањето на ентериер

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија