ma.gurustroykix.ru

Како да се направи на авион за аериран бетон со своите раце

Како да се направи на авион за аериран бетон со своите раце? Широко се користат во градежништвото се блокови на газирана бетон. Ѕид на таков материјал поминува брзо и ефикасно. Кога со користење на блокови често е потребно да ги усогласат своите површина, и кој се користи за посебен авион.

Машини за аериран бетон

на газирана бетонски блокови имаат висок квалитет и рамна форма, но потребен е површината на корекција.

блокови во зградата се доволно добри геометрија, но со сите нивниот висок квалитет без прилагодување на површината нема да го стори. Авион за овие цели има многу едноставна структура. Производство авион за газобетон без проблеми.

Карактеристики на употребата на газобетон за рендисалки

Важна предност на газобетон ѕидарски со рацете е употребата на лепила, обезбедување на мала дебелина споеви. Ако големи слоеви решение може да се усогласи авион се должи на различен број на индивидуални вовлекување ѕидарски елементи, тогаш кога се користи како лепила не е можно и сите акумулирани грешка големини на блокот кога поставување на серија. Ова својство на гас бетон ѕидарски се бара усогласување блокови.

Поставување бетонски блокови на лепило состав на

Газирана запечатени со тенок слој на лепило состав, а тоа не дозволува да се усогласат длабочина блокови авионот вовлекување.

Видео на "Авион на газобетон газирана бетонски ѕидарски со рацете Градење на куќа на газобетон Poddubny"

Машини во целина е алатка за мазнење на површината со планирање. Во дрвната планирање е направено со сечење тенок површински слој на материјал. Таков метод не газирана. Таа има не-униформа порозна структура, така што намалувањето на тенок слој ќе доведе до повлекување inhomogeneities и значајни површинските неправилности. Понекогаш тоа е можно да се користи обичен авион за усогласување на аериран бетон со минимален радиус на сечење на работ, но тоа брзо исчезнува и станува неупотреблива.

потребно да се спроведе комбинација на стругалка и мелење функции за обработка на површина квалитет на газирана бетонски блокови. Овој принцип треба да се стави во рамнината на бетон, направени со свои раце.

При што се јавува трасата: особено аериран бетон

Со цел да се дизајнира еден апарат за преработка на гас бетон, потребно е да се разбере основниот материјал параметри. Газирана бетонски блокови се произведени на цемент-песок база со додавање на гипс, варовник и јаловина во која се администрира испарување состав (алуминиум паста) да се создаде порите гас. По лекување материјал под посебен аранжман стекнува солидна структура во која порите се рамномерно распределени до 3 mm. Еден вид на порозни бетонски бетони силикат е врз основа на вар и кварцен песок содржат мала количина на цемент.

Параметрите на газирана бетонски блокови

Параметрите на газирана бетонски блокови.

Газобетон се сече во блокови единица има доволно димензионално стабилна. Блокови главно остварен големина 250h625 mm и дебелина од 50 до 500 mm. Особено стабилна геометријата на блокови гледа во силикатни бетон. Кога ѕидарски ѕидови нормализира дебелина следните блокови: за лого спојки - 38-40 см за внатрешни ѕидови - 25 cm за поплочување - 10 см.
При обработка на површината треба да биде посебно земени во предвид сила и цврстина на материјалот. база на цемент-песок доведува до прилично висок алатка на триење. Трајност на блокови зависи од нивната густина, кои, во зависност од порозноста варира во рамките на широк спектар (300-900 кг / кубен метар). Издржливост во овој случај се движи од 10 до 50 kg / cm.

Структурните единици најголема сила имаат густина поголема од 700 kg / cu.m. Таквите блокови се користат во ѕидарството лого ѕидовите на големите згради и високи згради. Повеќето блокови се користат со поголема изолација својства, има густина од 500 кг / cu.m. Газобетон густина од 400 kg / m³ има значително пониски сила и цврстина, но дека е потребно да се справи со грижа поради содржината на висок пора.

Дизајнот на машини

Корпоративни авион за аериран бетон

Комерцијален авион може да биде произведен од двете дрво и пластика, и е целосно направен од метал.

Потребна е авионот на газобетон за усогласување на бројот на блокови со ѕидарски ѕидови од нив. Нивната задача - колку материјал што е потребен за хоризонтални редови површина. Ако слој е премногу голем за да се отстранат, една ваква единица ќе треба да се фрлаат како да се поправи ситуацијата веќе ќе биде многу тешко. Во овој поглед, главниот услов се протега на сечење елементи на машини. Висината на овие елементи се поставени врз основа на практиката на работењето, сепак се препорачува совети од експерт.

Ако ги погледнеме во секоја компанија авион, тогаш ќе забележите дека тоа е комбинација на изглед изградба мистрија (лопатка) и кујна уништувач. Со други зборови, оваа област (станови) со рачка, на дното на кои се фиксни редови остри ножот, каде редови се наредени во две различни насоки. На една страна се 5-6 паралелни редови на ножеви во режија на еден агол на работ на домување, а од друга страна - на истата серија, но спротивно насочени. Самите сечила се обезбедени во куќиштето вертикално.

Видео на "Прирачник за газобетон женкар ѕид."homeliness" Киев "

Овој уред е дизајниран да се изгребе материјал од површината на блок, додека го чистите. Материјалот тело во фирмата машини е нормално трајни пластика. Алатки изработени од дрво полесно. Практиката покажува дека за домување материјал не е важно дали тоа е доволно силен. Дизајнот на рачката има вредност само за практичноста на работа, односно, тоа треба да биде добро да го фати на човечка рака.

домашна изградба

Структура машини за бетонски блокови

Изградбата на машини за бетонски блокови.

Да се ​​направи со авион, тоа е потребно да се постават во дизајнот на повеќето достапни материјали. Домување, најлесниот начин да се направи дрво. За овие цели се вклопуваат одбор дебелина од 40-50 mm и ширина од 10-12 см. На рачката може да биде прикачен на секој што е на располагање. Ако тоа е потребно да се направи, тоа е подобро да се направи на дрвени штици или бар.

Како сечење елементи на машини за аериран бетон со рацете да се применуваат на сечење на тврди легури. Saw ножеви за дрво може да се користи, ако се обработени од страна на пена или газирана бетонски тежи не повеќе од 500 кг / м³.

Поврзани видеа "4 Куќата на газобетон - превозот за 50 рубли свои раце"

За производство на машини за gazoblokov треба да ги залепиш на дрво и метал заедно, како и дрво со дрво (ако е потребно). Типично лепак "момент" препорачува за тоа соединение. Во исто време, можете да користите било лепило состав што може со сигурност да се лепење метал.

Производство на планирање

Авион со дрвена подлога

Дрвена подлога за домашна машини, благодарение на својата леснотија и материјал достапноста, ќе биде еден од најдобрите.

Авион за израмнување аериран бетон со своите раце направени во следниот ред. Исечете одбор прекина одбор постапува со должина од 30-40 см авион .. Сите рабови и агли се заоблени или едноставно да се намали. Тоа е обележана локацијата на елементи за сечење. Обележување се врши на следниов начин. Од една страна на управниот одбор (во површина од околу 40% од вкупната површина на одборот) се врши 5 паралелни линии еднакво оддалечени една од друга. Линиите треба да се наоѓа под агол од околу 70 ° во однос на надолжната оска на табла (право наклонот на пресек). Истото линии се цртаат на другата страна на управниот одбор, но со патека на левата страна. Линии во различни половини на одборот мора да бидат насочени кон едни со други.

Секирај слотови направени на обележани линии. ширината на отворот треба да биде доволен за да се приспособат пила ножот. Направи намалување, поаѓајќи од работ на одборот на 2-3 см од двете страни. Одборот темелно обработени шкурка. Крпа пила крши на парчиња на саканата должина и додава вертикално во отворот. Пред ставање пилата во намалување на нејзините сечилото мора темелно да се обложени со лепило. должина заминувањето на површината на пила е околу 5 мм, но во секој случај подобро да разговарате со специјалист. Поставување пила дел се обработуваат во база лепило. По сушењето, сврзување лепило треба да се провери квалитетот на секој елемент за сечење со база. Сите вишокот на лепак да се исчисти надвор.

Видеа на тема "Една мала дрвена авион со своите раце"

Ако сечење на работ сечилото остри доволно, тоа треба да се изостри со датотека.

Авион за газобетон е подготвена и одредување на рачката на горната страна на база.

Изработка на дополнителен уред

Ако работникот нема вештини со авион за аериран бетон, се препорачува да се направи едноставна дополнителен уред, што го ограничува прекин на елементите за сечење во блок материјал. Принципот на работа на уреди е дека шините формираат водичи, кој се движи на база на машини и шини граници висина жлебот ножеви.

Уред произведен како што следува. Користи две табли со дебелина од 20-30 mm. Нивната врвот завршува мора да биде совршено мазна и полиран. На краевите на табли се врзани за да едни со други со дрвени решетки се преклопуваат. должина бар строго мора да одговара на ширината на бетонски блокови (земајќи ги предвид дополнителни должина за да се закачи). Уред е монтиран на површината на ѕидот на ѕидарски, така што на површината на барови одговара на хоризонтална положба на ниво на блок во серија.

Препораки за користење на машини

Планирање газирана бетонски блок произведени кога се движат паралелно со ѕидарски машини база ниво. движењето на авионот е направена во една страна на себе си со примена на мала сила. Се користи наместо на специјален машини машини дограма не се препорачува, бидејќи тоа може да го оштети и алатка, и gazoblok. Како резултат на прав мора да се чистат во планирање на двете површини на блок, и од машини.

Видеа на тема "Како да се направи дрво машини Дел 1. (го сторам тоа - Дрвени Рака авион)."

Да се ​​направи на авион за аериран бетон, користете ги следните алатки:

 • бугарски;
 • електрични сложувалка;
 • чекан;
 • ножовка;
 • машини;
 • датотека;
 • Мелење на кожата;
 • длето;
 • четка;
 • нониус дебеломер;
 • линија.

https://youtu.be/iIq4ytgVAqI

Кога ѕидарски ѕидови од бетонски блокови треба да се користи посебна алатка. Една таква алатка - на авион за аериран бетон. Таа има прилично едноставен дизајн и може да се направи со свои раце.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Да се ​​изгради куќа на газирана бетон - фазите изградбаДа се ​​изгради куќа на газирана бетон - фазите изградба
Бетон сечење на гасБетон сечење на гас
Предности и недостатоци на бетонски блоковиПредности и недостатоци на бетонски блокови
Куќата на аериран бетон со своите раце: буџет опцијаКуќата на аериран бетон со своите раце: буџет опција
Армирање ѕидарски на силикатни блоковиАрмирање ѕидарски на силикатни блокови
Листа на алатки за ѕидање аериран бетонЛиста на алатки за ѕидање аериран бетон
Избор на материјал за ѕидовите на гаражатаИзбор на материјал за ѕидовите на гаражата
Како редење на бетонски блоковиКако редење на бетонски блокови
Изработка на машини за аериран бетон со своите рацеИзработка на машини за аериран бетон со своите раце
Куќата на пена блокови со рацете во рустикален зградаКуќата на пена блокови со рацете во рустикален зграда
» » » Како да се направи на авион за аериран бетон со своите раце

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија