ma.gurustroykix.ru

Како можам да се направи со притискање на приклучокот со вашите раце?

На големите номенклатура на технолошките операции, што има да се изврши активна пракса момче во неговата работилница, да бидат сигурни дека има место за работа поврзана со притискање на различни делови и материјали.

Дизајнот на Овен печатот

Притиснете на RAM меморија потребно за отстранување или инсталација на автомобилски лежишта, диск-out / притискање на различни чаури или на коленестото вратило, и компресија на метални компоненти.

Видео на "Домашна хидраулична преса на Џек"

Да се ​​"затвори" на проблем еднаш и за сите, секако, може да се купи печат, направени од страна на било кој познат производител. Но, можете да побарате, на пример, прашањето за како да се направи вести од дигалката. По дебагира специјализирана опрема собраа индустриски начин, не секогаш е прифатлива за просечниот купувач. Покрај тоа, таа не секогаш може да се организира во изучувањето на нивните параметри и димензии кои треба да се земе предвид особено на сопствениците на релативно мали работилници.

Меѓутоа, за да се решат проблемите, како што се оние кои се поврзани со отстранување или инсталација на автомобилски лежишта, истиснување / притискање на различни чаури или на коленестото вратило, компресија на сите можни метални делови со виткање опрема (цевки), тоа е потребно. Излезот од оваа ситуација може да биде вешти раце и идејата за правење на печатот на дигалката.

Карактеристики на хидраулични џек, добрите и лошите страни

Шема хидраулична дигалка

Шема хидраулична дигалка.

Изборот на хидраулична дигалка, како основа за поставување на прес моќ не е случајно. Главната карактеристика на овој уред, кој го срцето на само-направени поставки за различни операции во компресија го прави, е директна употреба на тоа во основните закони на физиката. Во согласност со овие закони течност, за разлика од гас под притисок не е компресирана и не е намалена во целост.

Поради овој имот дигалки соодветно без загуби моќта да влијае на објектот треба да се обработи сила која операторот пренесува рече лифтови. Покрај тоа, силата на притисок, кој има запира преку приклучокот на материјал, многу поголема од применетата сила од страна на лицето што го прави овој уред многу корисна во многу технички области.

Видео на "тркалање Хидраулични џек со вашите раце"

Изградбата на хидраулична преса

Дизајнот на хидраулична преса.

Особено, хидраулични дигалки покажуваат многу висока ефикасност - 80%. Тоа може да смета на одличен капацитет на оптоварување, а во случај на само-направени притисок - значаен сила на притисок. Овој драматичен ефект е предвидено од страна на голем степен на пренос помеѓу пресеци на цилиндар и клипот Овен пумпа.

Со сите овие добродетели во овој колнам има свои недостатоци, кои треба да бидат земени во предвид кога ќе се земе да се направи едно притискање на дигалката. Најзначајните од нив е дека Џек е невозможно прецизно да се прилагоди на висината на намалување на прачка. Во нашиот случај, кога се применува не за укинување на оптоварување, и за на притисок на работното парче, тоа води до фактот дека по секој таков притисок влијание во комората има да се игра надвор на нула, а потоа се повторува на мозочен удар до станица на контактот со притисната парче.

Кои Џек е најдобро одговара за прес опрема?

Врз основа на прилично едноставен внатрешна коло и телото на мувла од сите видови на хидраулични лифтови најсоодветен за монтажа на импровизирана прес е odnoshtokovy Џек шише.

За разлика од механички (Лост, чудак, шраф, ексцентричен) притиска, уреди за компресирање на сила врз основа на шише хидраулична дигалка изложба значително поголем капацитет.

Odnoshtokovy Џек шише

Odnoshtokovy Џек шише може да се укине тежини од 2 до 100 м.

Според пресметките, овие приклучоци, во зависност од нивниот дизајн, можност да ги укине тежина (помогне на сила) во широк спектар 2-100 тони, што е многу важно кога се користат како единица моќта на печатот.

Исто така, треба да се забележи во однос (во однос на другите видови на дигалки) компактност шише отелотворување. Според тоа, овој фактор придонесува за дизајн како целина е доволен мали преси, погоден за употреба во ограничен простор дома работилница или приватна гаража.

Материјали и алатки за производство на хидраулични уреди

За успешна работа на собранието на уредот треба да се подготви следниве материјали и алатки:

 • хидраулични шише Џек (под мала приватна продавница или гаража обично е доволно да имаат уред со сила од 10 тони);
 • заварување машина;
 • збир на електроди;
 • ножовка;
 • Агол Grinder (бугарски) со диск за сечење метал;
 • канал (№8 од погоре) до 4 m;
 • во облик на дебели ѕидови цевка на правоаголна (квадратен) напречен пресек;
 • метал од аголот 50x50 mm;
 • челични ленти (дебелина - 10 mm);
 • погоден дијаметар на сегментот на цевка за главата на дигалката шипка (должина - 10-15 mm);
 • 25h10 cm челик (дебелина - 9.10 mm);
 • 2 извори да се повлече на станица (автомобил места, вратата, итн.)

Редоследот на собранието на хидраулична преса со своите раце

Како да дојдеме до собранието на уредот, тоа треба да се има на ум дека тоа е важно не само за да имаат добар приклучок, но исто така и производство на сигурен Суд платформа за него. Впрочем, на "рамка" за време ќе притиснете на истата сила како во објектот да се третираат. Затоа, самата платформа мора да биде многу силна, со голема резерва на сила, инаку целата структура може да пропадне.

Алатки за производство на хидраулична преса

Алатки за производство на хидраулична преса.

Таквиот квалитет обезбедени од страна на употреба во производство на дебел метал платформа профили (U-секции) од максималниот можен број на stiffeners. Можете да ги преземат челични профили на квадратна или правоаголна конфигурација. Тоа е потребно за подготовка на профил 4 со соодветна должина.

Потоа, профилите се меѓусебно заварени од страничните ѕидови со внимателен provarkoy зглобовите погоре и подолу. Ова ќе им даде на база на печатот дополнителна цврстина.

Ние се сврти кон производство на вертикална Struts и пониски станица. За сите овие елементи дизајн се користи профилирани цевки. На висината на столбовите се пресметува како збир на максимум принос на матични висина на телото на шише, а дебелината на дигалката, која има отстранлив станица. Во исто време, на долниот должина станица треба да биде еднаква на должината на поддршка на платформа.

Видео на "тивка блокови Perepressovka Рено Лагуна рачката. Притиснете го приклучокот на свој раце."

Платформа, две рамки и долниот потпирање иднина прес запечатени во една правоаголна рамка. Треба да се преземат мерки за нејзината изградба беше собрани строго под прав агол. метални агли може да се користи за оваа намена. Дополнителна сила на целата структура ќе им даде на метална плоча заварени со двата краја дијагонално кон поддршка на платформа и на страната uprights.

Цртеж хидраулична преса

Цртеж хидраулична преса.

Во следниот чекор што го правиме отстранлив станица која се движи вертикално со помош на водич и да се создаде притисок на работното парче. За производство како што треба, ленти од челик должина нешто помалку од растојанието помеѓу uprights и дебелина од 10 mm. Сите бендови треба да биде на двете страни меѓусебно заварени.

Па, како да се справи со хидраулична преса имаат различни обликувани објекти, акцентот треба да се отстранат слободно. За таа цел, како и за одредување на станица за време на неговото движење по должината на uprights, во блок од челични ленти дупчат со две преку дупки. Покрај тоа, подготви два челични плочи со должина од 100 mm подолг од должината на добиените блок. Овие плочи се дупчат две дупки, кои мора да бидат усогласени дупки во блокот.

Видеа на тема "Прес брикети фасадни пиштол"

За да го инсталирате на отстранлив потпирање на челик на прес-рамка во прилог на единицата со завртки и навртки со шајбни на соодветни димензии. Овие плочи како резултат на соодветна инсталација треба да се поставени на двете страни на решетката, ограничување на слободниот странични движат отстранлив потпирање.

Да се ​​направи пренослив фокус, се уште може да се земе должината на дебели ѕидови правоаголни (плоштад) од цевка, која беше искористена за да се изгради рамка на печатот. Должината на овој интервал е избран малку помалку од растојанието помеѓу uprights. За да го на ист начин како што е опишано погоре, со завртки и навртки се прикачени на страните две водич челик.

Собранието дијаграм на хидраулична преса

Шема хидраулична преса собранието.

На долниот рамнина на база на платформа, стриктно на неговата должина центар заварени цевки делот од 10-15 mm. неговиот дијаметар треба да биде таква што тоа би можело лесно вметната горниот крај на дигалката прачка. Во иднина, ова парче од цевка ќе дејствува како позиција за заклучување на моторот.

Видеа на тема "Прес брикети сопствени раце"

После еднакво оддалечени од наведената цевка-стегач фрагмент помеѓу поддршка на платформа и отстранлив потпирање пролет монтирани во произволна начин. Се протега прачка кога ќе се прошири, притисокот за време офорт, тие ќе се вратат на почетната горна положба станица блок.

Во завршна фаза на монтажа моќ уреди воспостави соодветна приклучок. Ова бара употреба на дополнителни одложување подвижни уреди за потпирање. е вметната приклучок помеѓу платформа и потпирање, така што на крајот на прачка во повлечена положба е вметнат во бравата.

Понатаму, дигалката забравена или заварени на подвижни потпирање. И првата опција е подобра, бидејќи им овозможува на мајсторот, ако е потребно, отстранете ја лифт од импровизирана прес и го користат за друга намена.

Во овој притиснете може да се смета дека се подготвени за употреба.

Како да се направи на прес со напредни опции?

Понекогаш работата на хидраулична преса постои потреба да се скрати должината на слободна WHEELING на дигалката прачка. За да се постигне ова, препорачливо е да се намали растојанието меѓу отстранлив потпирање се движат надолу по должината на страничните плочи, а на долниот потпирање.

За таа цел, дополнителен сет - транзицијата - алуминиумски профил со квадратен или правоаголен напречен пресек. Често, за неговото производство е со дебели ѕидови профил, кој се користи за правење uprights и пониски станица.

хидраулична преса

Хидраулична преса е составен од импровизирани метал и автомобил приклучок.

Нејзината должина е определен од растојанието помеѓу uprights страна на печатот. Фрагмент правоаголен профил на арбитрарен начин да се прицврстени на основата, тоа може да биде не-отстранлив (заварени заварување) и заменливи (обезбедени со завртки или завртки).

Друг метод вклучува создавање на дополнителни прилагодување на движното долниот станица. За да го инсталирате во uprights страна на рамката на точната висина за господар дупчат дупки директно спроти друг. Подвижен потпирање, чија должина треба да биде малку помала од растојанието помеѓу uprights е фиксна со него со помош на завртки и навртки.

Исто така, да се направи на прес со намалено растојанието помеѓу запира ќе користењето на различни големини и конфигурации на подвижни библиотеки или наковалните. Се користи сам или во комбинација опишани методи значително ќе се намали периодот за доставување на подвижни носечки однос на работното парче и со тоа да се забрза почетокот на процесот на компресија и намалување на вкупната кандидира време задача на работа.

Можни грешки и приклучокот за одржување

Во меѓувреме, да се направи на прес користење на приклучок - ова не е за сите. Вие треба да знаете како понатаму да го сервисира уредот и да ги елиминираат дефекти. Најчести дефекти џек вклучуваат истекување на масло и воздух инфилтрација во неговите работни комора.

Бегајќи нафта покажува тенденција на неуспех на пломби и разни печати. Рече дефект се елиминира со замена на неисправни пломби соодветни поправка комплет. За да го направите овој приклучок расклопуваат од куќиштето и акции клипови се извадени, а потоа тие се проверуваат за корозија, загадување и деформација. Нечистотија се отстрани, замени со нова откривање неисправни елемент значително виткање прачка.

Дизајнот на готовиот хидраулична преса

Дизајнот на готовиот хидраулична преса.

Бајпас вентил, исто така, се испитува за присуство на деформација и контаминација. Ако механички деформации расипан заменет со нов вентил, додека вентил е затнат може да се чистат од нечистотија.

Потоа, цилиндри приклучокот на стариот масло е исушена. Може да се забрза процесот на транспорт на системот нагоре-надолу рачката. Наместо старите нафта се истури нова вода, но само по нов комплет за поправање.

Како резултат на продолжената употреба на такви прес Овен во работната комора, воздушни меурчиња може да се акумулира, со што значително се намалува ефикасноста на целиот уред. Во овој случај, на приклучок или не функционира, или нејзиниот вратило движи премногу бавно.

Воздушни меури се отстранети со пумпање приклучок на пумпата забрзана под отворено затка maslobachka и бајпас вентил. Како резултат на енергични движења на воздухот од работната комора ќе тече во maslobachok дигалката. После тоа, приклучок на резервоар за нафта и бајпас вентил треба да биде затворен.

Видеа на тема "Како можам да добијам на дигалката "презглава" или поправка на хидраулична преса "

Ако сè е направено правилно, Џек ќе функционираат нормално повторно. Ако проблемот продолжи, по што е опишано прв пат на транспорт ќе биде потребно да се повторува.

Така, се соберат мал печат може да поседува, со користење на стандарден приклучок и помошна опрема и материјали. И, ако внимателно проучување на својствата на материјали и цел на својата седница, ова ќе биде брзо.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Поправка шрафцигер со своите раце: совети и триковиПоправка шрафцигер со своите раце: совети и трикови
Која алатка е погоден за поврзување на прес-фитинг?Која алатка е погоден за поврзување на прес-фитинг?
Ладно ковање и обработка на металиЛадно ковање и обработка на метали
Џек верзии: како да направите свој рацеЏек верзии: како да направите свој раце
Како да elektrorubanok свои раце?Како да elektrorubanok свои раце?
Монтажа на цевководни фитинзиМонтажа на цевководни фитинзи
Составување на хидраулична преса со своите рацеСоставување на хидраулична преса со своите раце
Метал и пластика. Методи за приклучување на цевкиМетал и пластика. Методи за приклучување на цевки
Само-монтажа на цевките на полимерна полиетиленСамо-монтажа на цевките на полимерна полиетилен
Употребата на делови за приклучување на пластични цевкиУпотребата на делови за приклучување на пластични цевки
» » » Како можам да се направи со притискање на приклучокот со вашите раце?

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија