ma.gurustroykix.ru

Составот на конкретни за основање: направи конкретни

Бетон е камен материјал, кој е формиран за време на утврдувањето на бетонската мешавина. Составот за конкретна основа е дека цемент, вода, песок и чакал се мешаат во одредени пропорции. Нивниот број членови зависи од конкретните цели и местото на инсталација.

составот на бетон за основање

Фрлаат на Фондацијата

Мешавина на спојници се песок и чакал, и врзивно средство е цемент. Тоа беше тој кој го поврзува камења и песок во монолитен блок.

Бетон по кастинг мора да се излечи. Стврднување на конкретни микс се одвива во рок од еден месец, а интензивно поставување се одвива во текот на првата недела по кастинг.

Со цел да се подготви конкретни потреба да се земе песок, честичките од кои сите имаат големини до 3,5 мм. Ситен песок не е погоден за употреба со димензии помала од 1,2 мм. Песок не треба да биде подмножества од глина или кал.

Да се ​​подготви конкретни треба чист чакал, димензиите на кои може да биде до 8 см. Покрај тоа, можете да го користите чакал урнатините на иста големина.

Постојат неколку видови на цемент: pozzolan Портланд цемент, портланд цемент згура, Портланд цемент. Сите видови на цемент има иста природа, но се карактеризира со одредени карактеристики.

Најчестите Портланд цемент. Таа е широко се користи за изградба на разни објекти и структури, како и монолитен основа.

Поголема отпорност на влага и ладна отпор на се карактеризира згура. Тој полека добива некои сила.

Во услови на голема влажност применуваат Портланд pozzolan. Најчесто се користи за изградба на подземни и подводни и дизајни. И во воздухот што брзо ја губи својата сила и дава силна намалување.

Цемент варира во зависност од брендот: 200, 300, 400 ... Бројот покажува како цврстина на притисок на бетон коцка со предност од 20 см по 28 дена од денот на зреење бетон.

Бетон со своите раце

фондацијата шминка

А мешавина на бетон

Чакал, песок, вода мери во однос на цемент. На пример, на бетонски состав може да биде: 10 кг цемент потребни чакал 50 кг и 30 кг на песок (1: 3: 5) ..

Прво, се подготвува оплата. Најчесто се користи дрвени кофражни. За подготовка на дрвени кофриране потреба остро одбор дебелина од 25 mm, нокти, клинови и чекан. Кога кофражни е подготвена, тоа е можно да се подготви бетон.

Месење бетон може да биде во железо бања, мешалка, или на дрвена платформа во дрвена кутија. Конкретните не треба да бидат изложени на туѓи примеси. Прво е исполнет чакал, цемент и песок во сува состојба, тие се меша додека не се добие хомогена смеса потоа се додава вода. Смесата треба темелно да се меша со лопати, мотики, миксери за бетон.

Користете тоа мора да биде во рок од два часа по готвење.

Бетон марка 100 укажува дека тоа ќе издржи товар од 100 кг / м2. Готови бетонски темел, се препорачува да се користи бетон одделение 200 и погоре. Оваа користи цемент одделение 300, 400.

Основа да се става во топлата сезона. И може да се полни со мали негативни температури, но тоа е потребно да се усогласат со дополнителните услови или извршување на одредени активности.

Бетон мора да биде еластичен. При пополнување на формуларот, тој мора да се прелива сама по себе. Конзистентноста на конкретни зависи од количината на вода. Вишокот на износот на неговата силно стратифицираат смесата.

конкретни засилување

Situ бетон може да издржи притисок оптоварување, но тензијата високи оптоварувања тоа не стои и може да даде една пукнатина. Затоа, да се зголеми силата на фондацијата е додадена на металните делови.

Армирано-бетонски сила поголема од конвенционалните бетон. конкретни засилување треба да се направи правилно. На конзолен структури засилен со горниот слој на бетонот маса, и во билатералните долниот слој структури армиран бетон.

Може да се стави арматурата еднакво во текот на маса. За таа цел, тоа е заварен на рамката. Прачките не треба да биде поблизу од 5 см на површина.

Конкретни микс: Состав

Кршен камен, песок треба да се избрани со цел да се подеднакво пополни празнината. Отсуството на празнини во големи количини го прави возможно да се користи помалку цемент. Вкупниот обем на празнини треба да биде не повеќе од 37%. Да се ​​утврди обемот на празнини за да се пополни кофа со мешавина на потреба и пополнете го со вода. Во случај кога кофата ќе влезе во 3,5 литри вода, а потоа празнини волумен е еднаква на 35%.

Бренд цемент бетон мора да ја надмине ознаката од 3 пати, дека е бренд на бетон 160 треба да се преземат цемент одделение 400. Ако составот на основа на цемент е во вишок, тоа ќе доведе до прекумерна употреба на конкретни маса. Недостаток на цемент да се направи ниски конкретни густина, зголемување на неговата пропустливост на вода, што доведе до засилување на корозија.

фрлаат бетон

Кога бетонот се истури во кофражни, потребно е да се продупчи истрагата во неколку места. На овој начин, воздухот е отстранета. На надворешната страна на бетонот мешавина потребни за да допрете дрвен чекан или вибратор се користи. Набиен бетон се карактеризира со поголема сила.

Кофражни може да се отстрани по три дена. Во овој период, на бетонски добива доволно сила.

Во моментов, со цел да се даде конкретни одредени својства во својот состав се додава специјални додатоци. Ако сакате конкретните зацврстуваат побрзо, во него додадете специјални додатоци, кои се забрзуваат стврднување.

При пополнување на фондацијата во зима, таа се додава антифриз адитиви. Со овие основи може да се полнат на температура повисока од -15 ° C.

Зголемена цврстина и отпорност на влага во прилог на фондацијата и на мешавина Penetron Hydrotex. Тие, исто така, повика продорен водоотпорност. Тие може да се додаде на конкретни микс. За зголемува хидрофобни својства на Фондацијата, и може да го намали решение капиларна вшмукување капак основа надвор.

Составот на работна верзија на фондацијата во близина на постоечката зграда смее да биде помала од дебелината на дебелината на ѕидот. Ширината на фондацијата ќе зависи од она што е - поддршка или бесплатно. Во конструкции на слободна стои, ширината на темелите треба да биде двапати ширината на ѕидовите. Придружните објекти не е помалку од три пати.

Во последната работа на бетонот се истури, тоа е препорачливо за да се скрие polietilenovoy филм и дневниот наводнување со вода за да се прелива.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Пресметка на конкретни компонентиПресметка на конкретни компоненти
Конкретните за основање: составот, производство, компоненти, пресметкаКонкретните за основање: составот, производство, компоненти, пресметка
Потрошен материјал за 1 м3 бетон: пресметување на резултатотПотрошен материјал за 1 м3 бетон: пресметување на резултатот
На конкретни микс за основањеНа конкретни микс за основање
Составот на конкретни услови за развојСоставот на конкретни услови за развој
Состав бетон марка 200 и обемот на иститеСостав бетон марка 200 и обемот на истите
Како да се направи конкретни микс со вашите раце?Како да се направи конкретни микс со вашите раце?
Правилно зачинети пропорции на бетон - залог на силата и издржливоста на целата структураПравилно зачинети пропорции на бетон - залог на силата и издржливоста на целата структура
Како да се подготват конкретни квалитет: процентотКако да се подготват конкретни квалитет: процентот
Пропорции за мешање на бетон и малтер во килограми КофиПропорции за мешање на бетон и малтер во килограми Кофи
» » » Составот на конкретни за основање: направи конкретни

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија