ma.gurustroykix.ru

Составот на бетон M200: колку и што ви треба

До денес, постојат многу видови на бетон и бетонски поврзани класи. Се разбира, на бетонски состав варира во зависност од која класа е специјално внимание.

Општо земено, во областа на градење на науката, терминот е најчесто се подразбира како конкретна класа на гарантира вредноста на конкретни сила. Таквите показател означена со голема буква "Б". Оваа бројка не е доделен на бетон, и се пресметува од својствата на сила, кои се преземени за да се гарантира безбедноста на повеќе од 95 проценти.

структура на бетонот M200

фондацијата плоча

Сите да се прави разлика меѓу две класи на конкретни сила:

 • Класа цврстина на истегнување, која е означена BTB;
 • Класа на точност на бетонот за компресија, кој може да биде назначен, како што веќе споменав, В.

Се пресметува со формулата класа сила:

B = R (1-тв), каде што:

 • Р - е мерка на просечниот силата на бетон;
 • t - односот на бетонски класа;
 • V - стапка на промена на конкретни сила;

име = "Бетон">

На пропорции за различни бетонски состави

Значи, како што веќе рековме, една или друга конкретна класа има различен состав на бетон стилови, односно со цел да се подготви конкретни саканата класа, мора да се користи одреден дел од бетон серија.

Во принцип, да се направи разлика на марка на бетон, кои одговараат на конкретни класи. Да се ​​направи разлика неколку одделенија на конкретни M100 M450 да, и, на повисок степен на бетон, толку помалку е посилна. Ова значи дека за подготовка на бетон бренд M100 треба да се трошат помалку цемент отколку во подготовка на бетон бренд M450.

Сепак, оваа бројка не се должи на фактот дека цемент е еден подобар и уште полошо, само што секој поединец марка бетон има цел, и ако тој ќе имаат вишок сила, тогаш тоа ќе доведе до повеќе од само трошоците.

Најчесто, во производството на готови бетон се користи цемент бренд M400 и M500. Од овие две марки на цемент, исто така, има разлики, а процентот на такви знаци ќе бидат различни, за да се подготват конкретни една и иста марка.

Еве некои пропорции за подготовка на различни оценки на бетон од цемент бренд M400:

 • За да го одбележи M100 треба да се користи 1 дел цемент 4,6 делови песок и чакал 7 делови;
 • За да го одбележи M150 треба да се користи 1 дел цемент 3,5 делови од песок и 5,7 делови од кршен камен;
 • За да го одбележи M200 треба да се користи 1 дел цемент 2,8 делови од песок и 4,8 делови од кршен камен;
 • Брендот M250 е потребно да се користи 1 дел цемент, 2,1 делови песок и 3,9 делови од урнатините;
 • За да го одбележи M300 треба да се користи 1 дел цемент, 1,9 делови од песок и 3,7 делови од кршен камен;
 • За да го одбележи M400 треба да се користи 1 дел цемент 1,2 делови 2,7 делови песок и чакал;
 • За да го одбележи M450 треба да се користи 1 дел цемент 1.1 делови 2,5 делови песок и чакал.

Сега се разгледа на истата, но бетонот направен од цемент бренд M500:

 • За да го одбележи M100 треба да се користи 1 дел цемент, 5,8 делови од песок и 8,1 делови од кршен камен;
 • За да го одбележи M150 треба да се користи 1 дел цемент 4,5 делови од песок и 6,6 делови од кршен камен;
 • За да го одбележи M200 треба да се користи 1 дел цемент 3,5 делови од песок и 5,6 делови од кршен камен;
 • За да го одбележи M250 треба да се користи 1 дел цемент 2,6 делови од песок и 4,5 делови од кршен камен;
 • За да го одбележи M300 треба да се користи 1 дел цемент 2,4 делови од песок и 4,3 делови од кршен камен;
 • За да го одбележи M400 треба да се користи 1 дел цемент 1,6 делови 3.2 делови песок и чакал;
 • За да го одбележи M450 треба да се користи 1 дел цемент 1,4 делови од песок и 1,9 делови од кршен камен.

Треба да се напомене дека се добиени податоците во подготовката на исто ниво од бетон, но на различни различни количини на цемент. На пример, на првиот дел од M400 цемент волумен од 10 литри е да се подготви 78 литри на бетон и употребата на цемент M500 - 90 литри.

Ако ви треба помали количини, а тежината на сите компоненти треба да се намали во сооднос, што е, не може едноставно да се намали износот на песок, а бројот на други елементи за да се остави на исто ниво.

Од најпопуларните марки на бетон M200 и M100.

име = "марки">

Марк М 200

Бетонски бренд M200 е конкретна класа B15. Ова е тешка бетон, кој е најпопуларен во градежништвото. На пример, на претходните две класи на конкретни M100 и M150 се користат за подготвителната работа пред фрлаат на Фондацијата. На многу конкретни М 200 се користи за директно да се пополни подрумот, кат ферман на на подот, израмнување кошулици, за слепи уреди областа, бетонски патеки и така натаму.

Бетонски марки M200 има доволно сила за решавање на ваквите проблеми приватни градежни што се изградба на различни видови на темелите. Често конкретни бренд M200 се користи за создавање на скалите.

Во индустријата за производство на бетон, како основа блокови и патот одбори.

Значи, како што може да се види од погоре споменатите коефициенти, за подготовка на бетон бренд M200 треба да се користат различни пропорции, во зависност од каков вид на цемент се користи. Затоа, составот на бетон може да се разликуваат, со тоа не се однесува само на конкретни бренд M200, но исто така и со другите марки.

Ако го земеме делот за готвење M200 марка на бетон цемент бренд M400, процентот на превод на износот сметаме дека на бетонот мора да имаат следниот состав:

 • 10 литри на цемент;
 • Околу 25 литри на песок;
 • Околу 42 литри од кршен камен;

 Некои луѓе погрешно веруваат дека истото важи и за масите, односно 10 килограми цемент потребно да се земе 25 кг песок, и така натаму. Сепак, тоа не е. Работата е дека сите овие елементи се дел од бетон имаат различни густини, па тоа не е подобро да се измери на масите, имено, во литри. Покрај тоа, како по правило, во приватна зграда се користи кофи да се истурам на цемент, песок, и така натаму, па сите елементи споделување на најдобрите изразен во литри, што е, во волумен.

Значи, кога составот на потпирање, на излез ќе приближно 54 литри на бетон. Се поставува прашањето: како да се користат 10 литри на цемент и 25 литри и 42 литри на песок чакал излегува само 54 литри на бетон.

Таква разлика во обемот се добива се должи на фактот дека помалите предмети како што се песок и цемент пополни просторот помеѓу поголемите, како што кршен камен. Покрај тоа, нивната тежина и понатаму останува иста и е збир од масите на сите елементи, но обемот се намалува. Односот на компресијата е околу 0.7. Ова значи дека со мешање на сите конститутивни елементи вклучени во конкретни, обемот е намалена за околу 1,4 пати.

M200 бетонски конструкции

Ние го правиме бетон во мешалка за бетон

Точно е и тоа може да се провери.

Ако ги додадете сите простори на елементи поединечно, добиваме:

10 + 25 + 42 = 77 литри. Ова значи дека вкупниот обем на сувата дел е еднаква на 77 литри. Ако ви се размножуваат овој број на компресија, ќе добие околу 53,9, или околу 54 литри.

Како што беше кажано, дека конкретни маса е намалена за 1,4 пати, тоа е можно да се провери на друг начин, вие само треба 77 поделено со 1,4, ние се добие 55 литри.

Како пресметки се точни глетка.

Сега можеме да зборуваме за конкретни микс градус се 200 метри, која е направена со користење на брендот на цемент M500. да се подготват конкретни бренд 200 метри да поминат околу 10 литри на цемент, песок, а 32 литри 49 литри од кршен камен. Тогаш излезот ќе околу 62 литри на бетон марка на 200 метри.

Вие исто така може да се провери ако компресија работи. Ако додадете до обемот на сува дел, се добива вкупниот износ на:

-10 + 32 + 49 = 91 литар. Излезот е околу 62 литри на конкретни бренд M200, потоа се делат 91 од 62, ќе го добиеме.

91/62 = 1.46

Ако ви се размножуваат 91 0,7, а потоа ние се добие околу 64 литри. Ова несовпаѓање е предизвикана поради фактот дека се зголемува бројот на чакал се користат во врска со песок и цемент, но во целина, владеењето работи.

Зборувајќи за пропорциите од тежината на составот на бетон одделение 200 метри, процентот ќе биде:

 • 1 дел цемент;
 • 3.78 делови од песок;
 • 2.78 делови чакал;
 • 210 литри вода;

Преведување на овој на тежината, се добива:

 • 286 кг цемент;
 • 1080 kg на песок;
 • 795 kg на урнатините;
 • 210 литри вода;

Се разбира, како голема тежина се користат при мешање на растворот во миксер. За изградба приватни и бара помалку маса. Во овој случај, тежината на сите елементи кои се дел од бетон марка 200 метри треба да се намалат пропорционално.

Исто така, треба да се напомене дека горенаведените однос на масата на елементи е погодна само доколку се користи во подготовка на бетон цемент бренд M400, ќе биде во сразмер со брендот M500, а со тоа и мешавина добие уште еден.

Исто така вреди да се напомене е дека водата е наведено во литри, дури и во иста мера, каде што сите други елементи се изразени во kg, и каде што ги наведе обемна пропорции, водата не е наведено. Работата е дека водата има густина од околу 1000 килограми на метар кубен. Ова значи дека 1 литар вода е околу 1 килограм, па без оглед што количеството на водата се мери во килограми или во литри.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Се користат во градежништвото и материјали потрошувачка по 1м3 од бетонСе користат во градежништвото и материјали потрошувачка по 1м3 од бетон
Избор и пресметка на цементИзбор и пресметка на цемент
Изборот на бетонски темелИзборот на бетонски темел
Како да се подготват своите конкретни?Како да се подготват своите конкретни?
Како да се класифицираат на конкретни?Како да се класифицираат на конкретни?
Правилно зачинети пропорции на бетон - залог на силата и издржливоста на целата структураПравилно зачинети пропорции на бетон - залог на силата и издржливоста на целата структура
Поставување на бетонски темел: вршење на пресметкиПоставување на бетонски темел: вршење на пресметки
Што е бренд и бетон класа?Што е бренд и бетон класа?
Марко и бетонски класаМарко и бетонски класа
Потрошувачка на конкретни услови за развој на коцкаПотрошувачка на конкретни услови за развој на коцка
» » » Составот на бетон M200: колку и што ви треба

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија