ma.gurustroykix.ru

Основа за куќа

на фондации

на фондации

Добредојдовте! Камен, како што јас разбирам - ова шут? Или, пак, шишиња? Инсталација на Фондацијата под куќата - ова е многу важна фаза. Ако планирате да се прелива основа лента, ќе треба висок квалитет на бетон. Во принцип, кршен камен, песок и цемент - ова е конкретно. Но, за да биде од висок квалитет, во неговата подготовка е потребно точно да се почитуваат пропорциите на компоненти. Покрај тоа, таа е важна за квалитетот на песок и цемент. Ако се исполнети условите, може да се очекува позитивен резултат.

Прво на сите да се погледне во тоа како да се изврши пресметка на потребниот износ на сува смеса на цемент кој бренд е најдобро да се користи за основање, во она што пропорции да се меша цемент и други состојки за да се подготват на високо-квалитетни микс за база за полнење. Важно е дека на цемент не треба да ги купите и пред фрлаат на Фондацијата. Ова се должи на неговата абсорбента својства: што брзо се апсорбира влага, што доведува до влошување на неговата. Тоа е најдобро да се купи цемент за недела пред изградбата. Препорачливо е да изберете материјал одделение M300, кој се карактеризира со висока цврстина и трајност.

Составот на конкретни мешавина содржи неколку компоненти, главниот на кој се цемент, песок и чакал. Овие состојки треба да се меша во сооднос од 1: 5: 3, соодветно. Треба да се има на ум дека количината на водата се истури непречено помалку од половина од износот на сува мешавина од овие состојки. На пример, 100 килограми смеса е потребно точно 50 литри вода. Исто така, треба да го контролираат дека смесата не беше премногу тенки или дебели. Доколку е потребно, се додава вода или сува смеса.

Во случај на лента база пред исполнува, важно е да се пресмета потребниот износ на бетон. Ова е направено од страна на пресметување на волумен на секоја од поединечните касети. Да го направите ова, се размножуваат должина, ширина и висина. Тогаш што е дефинирано за сите бендови се додаваат резултати, и како резултат на број е количината на смесата се потребни за да се пополни. Пресмета и да се подготви смеса, можете да почнете да фрлаат на Фондацијата, која се одвива во неколку фази. Смесата треба да бидат наредени во слоеви. Ова ја подобрува својата издржливост, сигурноста, како и да се забрза нејзиниот сушење. Секој слој мора внимателно да се израмнат и набиен.

Видеа на тема "Зголемување на куќата, на темелите за изградба на куќа"

Во случај на изработка на бетонски плочи за основање, важно е прво на сите да се дознае потребниот износ на конкретни микс. За таа цел, сличен на подвижна база размножуваат на должина, ширина и висина на иднината на монолитна структура. Плоча основа се истури на сите одеднаш. Тоа не треба да се подели на делови, како што тоа може значително да се намали својата издржливост. Актерската екипа треба да се врши во слоеви, при што секој од слоевите мора да биде правилно набиен и razrovnen. Да се ​​подобри сигурноста на таква основа не заборавајте да користите вентили. Тоа често мора да се вметнат во конкретни микс во checkerboard шема.

Подготовка на бетон за пристаништето основа е различен од горенаведените видови се многу мали. Растворот е подготвен во истиот редослед, прво пресметување на потребниот износ од него, а потоа да продолжи за да се пополни слоевит база темелно ramming и израмнување на површината. Во случај на подготовка на база состав по куп-вата, единствената значајна разлика е во начинот на пресметување на потребната количина. На висината на куп е помножена со квадратот на радиусот и пи број (3.14). Последователни активности се врши во точно ист начин како и во овие случаи.

Во заклучок, можеме да кажеме дека веднаш по истураше основа е покриена со заштитна обвивка. Во исто време, тоа е исто така важно да се следи тоа што не попуштат. За таа цел периодично изобилно напои.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Суптилностите подготвува инјекциона смесаСуптилностите подготвува инјекциона смеса
Бетон пропорцииБетон пропорции
Пресметка на конкретни компонентиПресметка на конкретни компоненти
Пресметките за различни конкретни одделение решенијаПресметките за различни конкретни одделение решенија
Како да се подготви решение за основањеКако да се подготви решение за основање
Како да се подготви конкретни услови за развојКако да се подготви конкретни услови за развој
Пресметката на износот на цемент и бетон потрошувачка на кубенПресметката на износот на цемент и бетон потрошувачка на кубен
Составот на конкретни услови за развојСоставот на конкретни услови за развој
Како да се направи конкретни микс со вашите раце?Како да се направи конкретни микс со вашите раце?
Како да се пресмета износот на цемент во основатаКако да се пресмета износот на цемент во основата

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија