ma.gurustroykix.ru

Поправка огради

Содржина:

Луѓето се постави нивните сајтови на огради, со цел да се заштити нивната територија, нивната приватност од љубопитните погледи. Ограда околината дава лице на довербата во сопственост на земјата и го прави на одмор или секојдневниот живот удобно и пријатно. Сепак, ако сте го инсталирале на оградата се влошува, се бара задолжително поправка огради.

А ограда на брановидни картони

Во комбинација ограда од тули и брановидни картони - одличен избор за квалитет и функционалност.

Постојат неколку видови на огради. Можно да се класифицираат според видот на градежни материјали кои се користат во изградба на ограда дел:

 • дрво;
 • тули;
 • на брановидни картони.

Дрвени огради, нивните карактеристики

До неодамна, најпопуларните се дрвени огради. Повикувајќи се на фантазијата и имагинацијата, а не само да го направи оваа област елемент на силна и висока, но, исто така, на оригинален начин да ги красат и место. Како по правило, дрвени олицетворение поставена во две форми: "досадна" или огради, се состои од одделни делови.

дрвена ограда

Дрвена ограда често бара отстранување на повредата.

Видеа на тема "Поправка на оградата стр.2 / Поправка ограда дел 2"

"Слепи" бариерите направени од неколку (две или три) на хоризонтална три или четири страни барови кои се наоѓаат помеѓу мислења и се закова на поддршка за нив вертикална shtaketin (табли). Тие одбори се beveled рабови кои се протегаат надвор едни со други. Ова обезбедува сигурен преклопување на можни недостатоци во зглобовите на штици. Како резултат на таков објект ќе биде висок квалитет и многу издржливи оградата. Кои се главните штета може да се разликува од "глуви" ограда?

 • Поради постојана изложеност на дожд, сонце и снег shtaketiny почне да гние и крек. Понекогаш тие дури и може да се скрши. Дури и специјални импрегнација не го штити дрвена конструкција на ваквите проблеми. Замени лошите shtaketinu внимателно да го повлече од системот со помош на ноктите извлекувач и остатоци.
 • Дефект или неуспехот на надолжната бар на кој се прикачени сите shtaketiny глуви ограда. Со минимална штета ќе биде доволно да се купат посебна корица поправка на поцинкована железо. Ако сериозен дефект, потребно е да го замени целиот блок.

Огради, се состои од одделни делови се прицврстени на мислења, поставен од страна на некои редовни интервали -. За 1,8 m делови за огради доаѓаат во различни дизајн - од "слепи" на оградата. Обично, овие делови се во прилог на мислења посебни завртка или конвенционален ноктите. Главните проблеми на овие структури се:

Видеа на тема "Реставрација на тула ограда Фаза 1"

 • Неуспехот на колони носи дел. Постојат две решенија за овој проблем: замена на колоната, или да го зајакне.
 • Оштетување на еден од деловите на системот. Да го замени сакате да најде нов должина секција. Тешкотијата во овој случај е само во олицетворение на прицврстување, доколку се користи завртка конекции, делот за замена е направен многу лесно. Ако се користат ноктите, треба да се биде многу внимателен кога отстранување на ноктите не се оштети другите клубови или самите барови.

Тула ограда и платформа

Тула ограда е најскапиот куќишта поглед на трошоците и бројот се користи за изградба на градежен материјал. поправка ограда е потребна во следниве случаи:

Видеа на тема "Поправка на ограда во градинката на селото Црвена Крејн"

тула ограда

Поправка на тули огради скапи и трудоинтензивни.

 • Поради дождот, а временските услови - студ и топлина - Надворешен губи својата боја. Решенија за проблемот не е толку многу: отстранување на оштетените тули и со помош на посебен алат, стави на негово место нов.
 • Напукнување на структурата. Ова се должи на несоодветна инсталација на фондацијата. Во тој случај бара преинсталирате бариера.

А ограда на брановидни картони

Огради направени на брановидни картони се создадени со помош на специјални столбови, кои се монтирани на завртки брановидни плочи. Главната дефекти се како што следува:

Видеа на тема "поправка кит на "кората Буба" (Фасади) во оградата на блокови "

 • Корозија фолии поради различни климатски настани.
 • Со користење на низок квалитет завртки;

Во двата случаи, треба замена градежни материјали - трапезоидна состојба. Поради ниската цена и можност да се здобијат со потребните димензии, поправка на оградата не е тешко.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Изградба на огради и брановидни proftrubyИзградба на огради и брановидни proftruby
Огради направени на брановидни картони да сведочиОгради направени на брановидни картони да сведочи
Предности на конкретни ограда и неговите видовиПредности на конкретни ограда и неговите видови
Материјали за мечувањеМатеријали за мечување
Поставување на огради од профилирани листПоставување на огради од профилирани лист
Што подобар профилирани за оградаШто подобар профилирани за ограда
Убава ограда - ограда опцииУбава ограда - ограда опции
Брановидни плочи за цена оградата материјалБрановидни плочи за цена оградата материјал
Профилирани ограда изградба: големината на листотПрофилирани ограда изградба: големината на листот
А ограда на брановидни картониА ограда на брановидни картони

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија