ma.gurustroykix.ru

Неколку опции за поставата бања плочки

Видео на "поплочување на стр.4 бања"

Во денешниот свет постои голема разновидност на видови на покриеност бања ѕидовитеОвој мозаик поставата, и бојадисување на ѕидови и се соочува со линолеум, пластични панели, со користење на течност позадина, вештачки камен агломерат, drywall, мермер (и други природен камен) - и најпопуларниот вид - Опрема плочки, како што е прилично евтини, еко-пријателски , трајни и едноставно убава. Денес производители се создаде бројни збирки на увезените и домашни керамички плочки.

Видео на тема "Соочување со бања плочки, дел 2"

хоризонтално

На хоризонталната претстава на плочки визуелно го зголемува просторот.

Кои се различните опции за поплочување бањата?

Хоризонтални, вертикални и дијагонални распоред

Во повеќето типични апартмани на нашата земја, особено во "Хрушчов" и "brezhnevki", сепак големини бањата се мали, така хоризонтална обложување е најчеста поради тоа што визуелно се проширува просторот. И, како по правило, на долниот дел на покривање на ѕид - темнината, а на врвот - светлина. Светлина дел е одвоен од темно фриз (граница, граница), ги собереш на тонот (на пример, ако сте одбрале сината боја на врвот на ѕидовите, а на дното - сина, фриз мора да биде жолта, ако sinim- односно - розова и црвена, фриз мора да бидат црвени и зелени). Можете да направите остри премин од темнината на светлина (со користење на плочки во две бои), како и што е можно - мазни (при користење на три или повеќе бои).

вертикално

Вертикално визуелно може да се подигне нивото на таванот.

Со користење на методот на вертикални када поставата висина даде простор. Можно да се подобри овој ефект, а не само вертикално подредени правоаголни плочки на ѕид, но исто така и од плочки во контрастна боја да се направи вертикални ленти или да додадете вертикална фризови.

Видео на "поплочување на ch.13 бања"

Дијагонала распоред - со кои се соочува бања квадратни плочки од собата под агол од 45 °. Овој метод е погоден за големи згради. Предноста на дијагонала распоред е дека се крие неправилности на ѕидовите. Најмногу се користи комбинација на дијагоналната и вертикален распоред или дијагонална и хоризонтално.

Тие беа едноставни начини да поставата. Сега сметаат дека колку е комплицирана.

Видео на тема "Соочување со бања плочки Дел 6"

Повеќе софистицирани опции

со кои се соочува технологија со помош на панели и плочи со различни димензии.

Видови на плочки распоред

Видови на распоред на плочки во бањата.

Да се ​​постават на панели во право место на ѕидот, на пример, во центарот, прво треба да се прават пресметките. Мерка површина на ѕидот и да се пресмета колку редови на обичен плочки треба да се стави на панелот, страничните панели и погоре. Најдобрите панели пред-лежеше на подот, да се плочка кат и се шири на ѕидот. За да започнете со што треба да се намали на дното и од левиот раб на ѕидот, со помош на измерат и ниво.

Видео на тема "Соочување со бања плочки Дел 5"

Да се ​​постават на бања ѕидни плочки од различни големини, прво треба да се подготви план за распоред и потоа каменување според планот. Ова е прилично комплицирано верзија, па затоа е најдобро да се сврти кон професионалци.

во комбинација поставата

во комбинација поставата

Во комбинација со мозаик плочки, впечатлива дизајн разбира.

Видео на "поплочување на ch.16 бања"

Ако сакате вашата бања е единствен и имаше богата колористички дизајн ако таа содржи комплекс за соочување со ниши, корнизи и други површини, ако сакате визуелно да се намали или зголеми соба, ако само сакате да заштедите пари на поправка, комбинираната обложување - тоа е она што ви треба.

Што места во бањата, може да наметне Мозаик?

Надворешниот најголем дел од бањата, рамката околу огледало (ако тоа е непосредно монтира на ѕид), ставете мијалникот, полици и ниши, рамката околу прозорецот (тоа ќе се зголеми на прозорецот), мозаик инсерти на подот, колумни и кутии.

Се разбира, тоа е подобро да се довери на комбиниран со кои се соочува господар, но ако не се одлучи да го направи тоа, се сеќавам дека тоа е подобро да се купи мозаик мрежа (ова ќе се намали времето на ставање на некои мозаици и полесно да се комбинираат заедно на жица) - се направи претходно на изгледот на ѕидот и овој распоред mozaiku- магацинот од потенки мозаик плочки, мозаик решение слој треба да бидат подебели од дека во рамките на плочка.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Производство и положување на плочки.Производство и положување на плочки.
Како и во бањата за да поправка на плочки?Како и во бањата за да поправка на плочки?
Како да се стави плочка во бањата во ХрушчовКако да се стави плочка во бањата во Хрушчов
Плочки за мала бањаПлочки за мала бања
Кои се нијанси на керамички плочки во соба со пареа?Кои се нијанси на керамички плочки во соба со пареа?
Како да се избере плочка во бањатаКако да се избере плочка во бањата
Методи за поставување плочки во бањи, плус три големи модификацииМетоди за поставување плочки во бањи, плус три големи модификации
Опции за приказ на плочки во бањатаОпции за приказ на плочки во бањата
Со кои се соочува печки различни материјали со свои рацеСо кои се соочува печки различни материјали со свои раце
Прекрасен дизајн плочка во бањаПрекрасен дизајн плочка во бања
» » » » Неколку опции за поставата бања плочки

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија