ma.gurustroykix.ru

Конкретните за основање: составот, производство, компоненти, пресметка

Конкретните за основање: составот, производство, компоненти, пресметка

Основа на секоја градба е основа направени од бетон. Од базата на квалитетот зависи од времетраењето и безбедноста на работата на целата структура како целина. До денес, ред и се купи готов бетон од индустриските производители не е проблем, но понекогаш тоа го запира ограничени изградба буџет. Ако е потребно за изградба на една мала обемот на решение, во овие случаи, тоа е подобро да го направите сами.

Табела пропорции на конкретни компоненти

Табела пропорции на конкретни компоненти.

Експертите посочуваат дека за безбедноста на изградбата на темелите треба да се истури одеднаш бетон.

Материјали за производство на раствор на

Бетон раствор се состои од следниве компоненти:

 • песок;
 • кршен камен или чакал;
 • цемент;
 • вода.

Овие се главните компоненти на бетон, и да се подобрат некои показатели, се додава во голем број на пластификатори и адитиви. За производство на бетонски темел за карактеристиките на квалитативни перформанси важно да се задржи точни пропорции обележувачи суровина.

На конкретни микс се состои од два полнење: голем шут или чакал и песок.

Коло на уредот миксер.

Коло на уредот миксер.

Песок. Песок - природен материјал, карпи остаток што има големина на зрно 0,1-5 мм. Во изградбата всушност се користи многу видови на песок, кои се разликуваат во големина на зрно и присуство на разни нечистотии. Главните видови на песок - реката и кариера.

Реката песок закрепна од резервоари со посебна техника наречена багерите. Таа има мазна полиран жито и речиси и да нема нечистотии. Песок на присуство на резидуален школки, пред конкретен просејува.

Јама песок се состои од мешавина на рок остатоци, и затоа е богата со разни нечистотии: глина, камен, вар и остатоци од растенија. Пред да додадете јама песок беше мијат и сушат во растворот.

Уништен. Кршен камен е мал камен со неправилна форма, што се добива со дробење гранит. на површината грубост и акутна форма на урнатините се одржува добра адхезија со бетонски фундамент решение за производство.

Во зависност од видот на главната суровина, кршен камен е Гранит, вар, песок. Таа, исто така се одликува со фракции, кои се утврдени со големина на честички. Помала големина на честички од кршен камен, помал број дел. Дел утврдени со максималната големина на индивидуални камења, тоа обично се изразува со две бројки, на пример, 5-10 мм. Да се ​​направат конкретни услови за развој на квалитетот, со користење на урнатините на средниот дел 20-40 mm.

Цемент. Цемент бетон решение се користи како средство за врзување. Портланд цемент се користи за производство на фондацијата 300, 400, 500, 600. цемент се карактеризира со поставување на брзина, па решение треба да се користи во рок од 1-2 часа. Во конкретниот изградба на повеќе популарни брендови на Портланд цемент 300, и 400. Овие ознаки се вклучени во конкретна основа за решение, а тоа е додадена на решенија и ѕидарски блокови и производство на армирано-бетонски структури.

Возење на бетон.

Возење на бетон.

За производство на Фондацијата исто така се користи згура, што е поотпорна на штетните ефекти на подземните води. Во недостаток на згура Портланд цемент е бавното амбиент, што го прави невозможно да се користи во текот на зимата.

Цемент треба да се чуваат во затворени, суви простории. Кога складирање ја апсорбира влагата од воздухот, со губи квалитативни карактеристики. Во текот на месец складирање губи 10% од својата сила, загубата е повеќе од 50% во две години.

Вода. На вода за мешање на бетон, високи барања. Во месење користење на свежа вода без мирис и нечистотии не содржи хлор, масло, решенија, киселини и соли. За изготвување на конкретно решение се користи за време на летниот период, ладна вода и топла зима употреба, загреана на 40 ° C, решение за подобра фаќајќи.

Водата во серијата се воведе постепено и дозирање како вишок на нејзиното влијание врз силата на бетон. Од градежни литература која за производство на бетон потроши 1 125 м л вода.

Производство на бетон на фондацијата база решение

За мешање на решение, мора да имате следниве алатки:

 • и мешање на смесата со рака или миксер;
 • лопата;
 • кофи;
 • сито за вовлекува песок.

Поединецот изградба најчесто се користат во производството на следната пропорција за основање на решението: еден дел цемент, три дела песок, и пет парчиња од урнатините.

Наместо чакал може да се користи чакал. Тоа не треба да содржат загадувачи на почвата како песок, потребно е да се кваси, или миење и суви.

компоненти подигање цел за подготовка на бетон сад рачно:

 • сад за подготовка на бетон малтер е исполнет со песок и цемент, тие се измешаат со хомогена држава и бојата;
 • додаваат на смесата и продолжи мешање урнатините;
 • се додава вода и растворот продолжи да се промешува додека не се изедначи.

Мешање на растворот во мешалка за бетон почнува да се пополни 2/3 од пресметаниот износ на вода. Водата се истури прво за цемент не ќе се држиме до ѕидовите, и се меша добро. Тие вклучуваат миксер и додадете цемент и добро промешајте. Потоа постепено додадете песок и чакал. Кога мешање се додава конкретни останатите вода додека следење на конзистентноста на смесата, така што тоа не беше многу течност.

Ако се придржуваат до точната компоненти табот во миксер, тогаш нема проблем со тоа како да се направат конкретни брзо и квалитативно.

Пресметка на односот на компоненти за бетон малтер

За да се пресмета односот на компоненти треба да се пресмета кубатурата на фондацијата. Можете да го направите ова со множење на периметарот на основата на податоци, висина и ширина.

Мајстори се препорачува да се практикуваат на следниов редослед на обележувачи состојки во миксер:

 • миксер пополнување на резервоарот за вода по стапка од 0,1 литри на 18-18,5 М раствор;
 • додавање на 25 кг на Портланд цемент;
 • постепено додавање на 8 кофи чакал и песок 4 кофи.

Миксер е вклучен по истураше вода. Задолжителен услов: смесата треба темелно да се меша во текот на микс.

Течни бетонски или фрли и го исполнува празнините, но има мала јачина. Дебела или тешки лошо решение пополнува празнината, тоа е потребно да се применат дополнителни запечатување. Точниот конзистентноста на решение - пластични маси, што овозможува да се намалат трошоците за ramming.

Од 1 m сува смеса, која вклучува цемент, песок и чакал, а агитира со вода да се даде на готовиот 0,6-0,7 метри бетон.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Пресметките за различни конкретни одделение решенијаПресметките за различни конкретни одделение решенија
Бетон со своите рацеБетон со своите раце
Во она што дел се мешаат песок и цементВо она што дел се мешаат песок и цемент
На пропорции на компоненти за мешање на бетонНа пропорции на компоненти за мешање на бетон
Како да се пресмета износот на цемент по 1м3 решение?Како да се пресмета износот на цемент по 1м3 решение?
Процентуалната застапеност за подготовка на бетон во кофиПроцентуалната застапеност за подготовка на бетон во кофи
Како да се подготват смеса од бетон?Како да се подготват смеса од бетон?
Пресметка на урнатинитеПресметка на урнатините
Како да се направи конкретни микс со вашите раце?Како да се направи конкретни микс со вашите раце?
Бетон OPGS: процентот и составотБетон OPGS: процентот и составот
» » » Конкретните за основање: составот, производство, компоненти, пресметка

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија