ma.gurustroykix.ru

Внатрешна изолација ѕид

Поврзани Видео "Видео Процесот ѕид од внатрешноста на куќата"

Содржина:

Видеа на тема: "Внатрешна изолација ѕид"

Секое стан е удобно да се живее само кога е топло. Понекогаш, со цел да се изолира на стан, што е доволно да се изолира на прозорци и врати, но, како што покажува практиката, во повеќето случаи тоа не е доволно. И тогаш тоа е потребно да се изолира на ѕидот од внатрешноста на куќата, бидејќи тоа е преку ѕидовите изгуби и до 40% од топлина во домот.

Ѕид од внатрешноста на куќата

Penoplex пена и се најпопуларните материјали за изолација и звучна изолација ѕидовите на куќата, бидејќи Тие се практични и ефтин.

Видеа на тема: "Внатрешна изолација ѕид"

куќи панелот најмногу топлина бега низ зглобовите, кои се добро изолирани, овие зглобови се наоѓаат помеѓу панели и топлина се пренесува преку армирано-бетонски ребра.

Изолира ѕидовите од внатре Станот е доста тешко, и да се постигне ова, ќе треба да се направи големи поправки.

Видеа на тема: "Внатрешна изолација ѕид"

Со цел да се изолира на ѕидот од внатре, ќе треба да се направи рамка, ја внеле греалка плоча. Алатки кои што треба да направите:

  • мистрија;
  • малтер лопата;
  • фугирање;
  • pickaxe;
  • градежни ниво.

Што треба да се изолира на ѕидовите на куќата?

Апаратот на надворешната изолација

Шема надворешна изолација.

Со цел да се изолира на ѕидот од внатрешноста на куќата со свои раце, треба да се расчисти стариот позадина, да се ослободи од сите стари ноктите. Тогаш ѕид треба да се третира со анти-габични агент, кој гарантира дека изолација помеѓу ѕидот и нема да се одгледуваат бактерии, габи и така натаму. Таквите средства треба да се применуваат од страна на котури, во собата мора да се вентилација, како алатка е многу отровни.

Трупови мора да бидат направени од дрвени решетки, ова може да се користи како метален профил. специфични видови на изолација можат да бидат монтирани на ѕид со помош на лепило, сврзувачки елементи може да се користи, и може да се примени на изолација како конвенционалните боја. Кога ќе изберете марка и тип на греалка, мора да прочитате со сите својства на материјалите кои се користат.

Една од најважните особини на топлинска изолација материјал е неговата запаливост. Материјалот се користи за ѕидови кои се изолира од внатрешноста на куќата, треба да имаат такви квалитети кои го спречуваат ширењето на огнот и високи температури, усогласеност со оган стандардите што ги бара.

Изборот на материјали за топлинска изолација на домот

Изборот на материјали за топлинска изолација на домот

Графикон изолациски својства изолатори.

Друга бараниот квалитет на топлинска изолација на материјали е коефициент на топлинска спроводливост, тоа треба да бидат ниски. Изолација треба да помогне во одржување на удобна температура во куќата: во текот на летото треба да биде ладно и топло во зима. Неопходно е да се земе во предвид фактот дека понискиот коефициент на топлинска спроводливост на изолација, помалку нејзината дебелина ќе се користи. Како квалитет, како и недостатокот на врнежи е исто така многу важно кога сакате да се изолира на ѕидот од внатрешноста на куќата. Ако материјалот има тенденција да се промени нивната дебелина во текот на работата, на изолациски својства на материјалот во голема мера се изгубени. Од голема важност е одржливост, неопходно е да се земе во предвид дека грејач се наоѓа во внатрешноста на куќата, во овој поглед, потребно е дека материјалот што се користи, не испуштаат штетни материи и штетни за здравјето.

Кога е потребно да се изолира на ѕидот од внатрешноста на куќата, треба да одберете материјал кој не апсорбира влага, или нејзиниот изолација квалитети се во голема мера се влошува. Кога овој материјал се користи за да се изолира на ѕидовите од внатре, за да биде пропустлив за водена пареа, па изолација може да дише - ефикасно отстранување на пареи од просториите на улица. Неопходно е да се земе во предвид фактот дека пропустливост на водена пареа на изолација материјал не смее да надмине главните топлина материјал пропустливост на пареа. При изборот на материјал за да се изолира на ѕидовите од внатре, ќе треба да се земе во предвид фактот дека операцијата на периодот грејач не треба да биде помал од животот на зградата.

Видео на "Издание 10. Изолација на ѕидови куќа"

Употреба на минерална волна за изолација

Ѕид со минерална волна

Шема минерална волна изолација ѕидови.

Видеа на тема "материјал за внатрешна изолација на ѕидови"

Како изолација за куќи се повеќе се користат материјали како што се минерална волна, кои се флексибилни и тенки влакна на рок волна, тие се произведени од страна на топење базалтни карпи. Од такви влакна се направени плочи, кои се користат за топлинска изолација на згради и структури. Ако зборуваме за предностите на изолација на еден камен база, потребно е да се забележи нивните не-запаливост, механички густина и висока биолошка стабилност.

Многу популарна фиберглас изолација, таквите материјали се некои од најпознатите меѓу топлинска изолација материјали. Тие се направени од легура врз основа на кварцен песок. Стаклени влакна има одлични квалитети апсорпција на звук, особено со оглед на високите и ниските фреквенции, и тоа не изгори.

На хемиски супстанции како материјал има голема отпорност, не содржи корозивни супстанции, тоа не апсорбира влага. Понекогаш можете да видите една мала намалување на фиберглас изолација. Таквите изолација може да се користи за да се обезбеди топлинска и звучна изолација, мора да биде технички и противпожарна заштита. Овој тип на изолација е добро, бидејќи тоа го спречува создавањето на гниење, не дозволува појава на мувла и бактерии. Таквиот материјал се смета за технички неутрални, не содржи штетни материи.

Топлинска изолација од експандиран полистирен

Ѕид пена за изолација

Шема пена за изолација ѕидови.

Видеа на тема "Внатрешна ѕид Kucherenkoff трговија павилјон"

Еден од најпопуларните материјали за топлинска изолација пена. Овој материјал е многу евтина, што се користи во градежништвото за неколку децении. Тој има квалитети како што се одлична топлина и звучна изолација, што е многу важно за удобен престој. Запаливи, ефектот на различни микроорганизми, не се плаши за него. Сепак, ако одлучите да се изолира на ѕидот од внатрешноста на пена дома, прво мора да се отстранат сите декоративни премази и по изолацијата е направено, треба да има завршувањето на работа.

Треба да се работи во следниот ред. Пред спиење ѕид пена листови на ѕидовите, потребно е да се оцени на површина грубост на ѕидот. Површината мора да се подготвуваат. Ако ѕидовите се мазни, поставување може да се врши со посебен лепак, како и спојници кои може да се примени со лепак. Ако ѕидовите се нерамна, тогаш пред да ги изолира од внатре, тие треба внимателно да се малтерисани, молерот и кога е сув, може да се изолира на ѕидовите.

Во однос на изборот на бои, која е зависна од многу фактори. Значи, ако одлучите да се обезбеди гипс картон и ако тоа е залепен нерамномерно, тоа е потребно да се усогласат задолжително. Ако, а потоа може да се малтерисани одлучи да се изолира на ѕидот на куќата од внатрешноста со пена. Но, ако пена се врзани на ниво, а површината е совршено мазна, тоа е доволно за да се заврши со сликање палтото.

Кога ќе се направи одлука да ги користи пена, треба да се сметаат за позитивни квалитети на овој материјал, имено, практична, лесна инсталација. Таквите изолација е добро, бидејќи тоа може да работи со него луѓето кои немаат многу искуство во областа на градежништвото. Пена не е подложно на габични напад, тоа не изгние, тоа не е предмет на деформација, многу долг век на траење.

Употреба на пена станува се повеќе популарен, но материјалот не е во можност да влага пренос, во овој поглед, со цел да се обезбеди непречен пристап до висока влажност, треба редовно проветрување и квалитет вентилација. Изолација може да биде спроведен со помош на пиштол.

Ѕид чувствува

Ако изолација материјал кој се користи felts, потребно е да ги подготви antiseptified калиум флуорид и добро да се исушат. Долниот слој на лента мора да мора да го допре подот, таа мора да биде прикован, кога овој материјал се исправи и затегнатата нагорно, така што нејзината површина е мазна и нема брчки. По должината на рабовите на потреба филц лента прикован, исто така, мора да се приложи картон, и burlap вреќи. Ако изолација во внатрешноста на ѕидовите на куќата се користи slabovalyanny чувствува, мора да се запомни дека материјалот е лесно искинати, па затоа мора да се пре-рана на дрвена или метална прачка, се тркалаат го од врвот надолу, притиснат од површината на ѕидот, а потоа прикован. За таква работа меки се чувствува подобро да не се користи, тоа не се поклопува со квалитети кои се неопходни за процесот на изолација.

Значи, не постои ништо тешко во овој процес: сите можете да направите со вашите раце. Ова ќе бара некои алатки и квалитетни материјали. Ако се направи правилно, тогаш се разладите во куќата никогаш нема да биде проблем.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Замрзнување ѕид - е повод да се размислува за почеток изолацијаЗамрзнување ѕид - е повод да се размислува за почеток изолација
Топлинска изолација на метални гаража во услови на зголемена влагаТоплинска изолација на метални гаража во услови на зголемена влага
Изолира гаражаИзолира гаража
Како да направите свој раце изолација панел куќаКако да направите свој раце изолација панел куќа
За да се изгради мини-службата на тулиЗа да се изгради мини-службата на тули
Како да се изолира метал гаража?Како да се изолира метал гаража?
Затоплување куќи од тулиЗатоплување куќи од тули
Како правилно и ефикасно да се загрее куќа со пенаКако правилно и ефикасно да се загрее куќа со пена
Ѕид во станЅид во стан
Како да се изврши изолација на покривот на една приватна куќа?Како да се изврши изолација на покривот на една приватна куќа?
» » » Внатрешна изолација ѕид

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија