ma.gurustroykix.ru

Како да се подготват своите конкретни?

Во текот на изградбата на бетонот може да се бара за различни намени. Најчесто се користи за да се создаде основа. Со помош на конкретни подигната колонообразен или лента фондации. Во приватниот изградба на бетонски потребни во мали количини, така што може да се подготви бетон со своите раце.

Табела на бетон

Табела на бетон.

Кога градежните работи е многу важно да се дистрибуираат на силите правилно со цел да се трошат за работа премногу енергија и време и да не го одложува изградба. Покрај тоа, тоа е многу важно да се подготват високо-квалитетни конкретно решение. Да ги исполни сите овие услови, ќе треба да се дојде до работа сериозно и одговорно, строго ги почитуваат пропорциите на компоненти за бетон, малтер и внимателно да ги спроведе сите потребни дејствија. Само под овие услови може да се добие висок квалитет резултати.

Основни барања за конкретна подготовка

Имајте на ум дека конкретни има различни карактеристики, можат да бидат поделени во класи. Конкретните класа претставува нејзината цврстина. Што се бара конкретна класа за секој проект е утврдена од страна на параметрите на изградени структури. Важно е да се запамети дека за производство на армирано-бетонски конструкции да се примени конкретна класа не пониска од Б20. Б20 Обележување значи дека конкретните може да издржи оптоварување на притисок од 20 MPa.

Карактеристики на различни конкретни оценки

Карактеристики на различни конкретни оценки.

Производство на бетон со своите раце да значи треба да се врши во мешалка за бетон. Отфрлите мешање на бетон со лопата во сад, како ова ќе влијае на квалитетот на решението. Силата на бетон, што не е доволно замеси, се значително намалени, а тоа, пак, влијае на цврстината на собранието. конкретно решение сам во истата промешува квалитативно како со помош на миксери е практично невозможно, но не занемарување овој основен услов.

Миксер може да се купи во било хардвер продавница, изнајмување или да направите свој. Во вториот случај, ќе бидете во можност да заштедат пари, но ќе треба повеќе време за производство на овој уред. Како по правило, може да биде ограничено на мал мешалка, волумен на резервоарот на која изнесува околу 10 кофи.

Делови за конкретни малтер

Во следниве компоненти се користи за подготовка на бетон микс:

  • чакал;
  • песок;
  • цемент;
  • вода;
  • Разни адитиви.

Адитиви кои се додаваат на решението, може да биде додаток на пластификатор и други супстанции кои даваат конкретни посебни својства и карактеристики.

Видеа на тема "Како да се направи конкретен rastvor.Poshagovaya instruktsiya.As најмногу да се направат конкретни решение"

Сите компоненти на бетон се стави напред специфични барања, повредата на која ќе се влоши квалитетот на произведените решение.

Пресметка на бетонски пропорции, составот и производство

Пресметка на бетонски пропорции, составот и производство.

Песок за конкретно решение треба да содржи неколку нечистотии може да биде глина. Во согласност со песок на GOST мора да биде класа 1, односно разни нечистотии во нив треба да биде помал од 1%, додека коефициентот на филтрирање мора да падне во опсег од 5-7 m / ден. Ова се карактеристиките на реката или морето песок, што се смета за изградба на највисок квалитет. Од каменолом песок е пожелно да се даде, како и големината на неговите фракции може да биде премногу мал, и степенот на контаминација е премногу висока.

За жал, за да ја проверите достапноста на потребните карактеристики на само песокот е невозможно. Сепак, може да се спроведе тест кој ќе ви помогне да се утврди квалитетот на материјалот. За да го направите ова, се стави мал број на песок во сад, додадете вода и измешајте. Потоа им овозможи на банката да се застане во текот на денот. Ако после тоа време водата во садот е речиси транспарентна, на ниво на песок контаминација е на ниско ниво. И ако водата е валкана, песок содржи многу нечистотии од глина и прашина.

Алатки за изработка на бетонски

Алатки за подготовка на бетон.

Ве молиме имајте во предвид дека на подготовка на бетон се врши исклучиво со користење на урнатините. Заменете чакал камчиња забрането! Ова се должи на структурата на површината на честичките на овие материјали. На песочна површина е мазна, а под урнатините спротивно груба назабени. Поради груба површина од кршен камен може да се врзе конкретни малтер, а дури и камчиња во еден фрагментиран државата не располага со потребните својства за оваа намена. големина на честички од кршен камен за изработка на квалитетен бетон треба да биде околу 5-20 мм.

За бетон подготовка, пожелно е да се применуваат цемент на знакот M500 и погоре, иако на сила на овој бренд за станбени објекти е доволно. Ве молиме имајте во предвид дека со користење на старите цемент е многу непожелно, како и долгорочното чување влијае на квалитетот на материјалот. Ако се уште се користи застоена цемент, при пресметката на силата на ум дека за чување на цемент за 1 месец, го губи околу 10% од својата сила кога цемент се чуваат за околу 2 месеци, го загуби околу 20% јачина.

Кога складирање половина губење на сила е 30% до 50%. За време на складирањето на цемент за една година или повеќе, тоа не може да се користи. Кога се планира изградба белешка на цемент имот изгуби својот квалитет со текот на времето. Поради тоа, не се препорачува да се купи цемент во големи количини во однапред.

Подготовка на мешалка: процентот

Подготовка на бетонски миксер: сооднос.

Најдобро од сите набавки се направени непосредно пред спроведувањето на сценски дела, што му е потребно. Пред да ја купите проверете на придружни документи и да го проверите датумот на производство, пакување и така натаму. n. цемент е контраиндициран влажност. Таа, исто така не е најдобар начин влијае на неговиот квалитет. Дури и водата во подготовка на бетон се стави напред некои барања. Така, водата не треба да бидат видливи нечистотии, како што тиња и кал.

Водата треба да биде чиста и не мириса како хлор. Количината на вода не може да се зголеми. Оптимална сооднос е 20% по тежина на цемент. Тоа беше во таков износ водите ќе придонесе да се зацврсти обврзувачки. Ако водата е повеќе, ако нејзиното понатамошно испарување во рамките на конкретната структура, како и празнини формирана ќе страдаат својата сила.

Во конкретниот изградба може да се направи без употреба на дополнителни адитиви. Исклучок е за конкретна имплементација на слепи област. За тоа ќе се бара употреба на адитиви кои даваат конкретни мраз.

Подготовка на бетон

По сите потребни компоненти се избрани во согласност со бараниот квалитет, тоа е можно да се продолжи директно на подготовка на бетон малтер. За квалитет на бетон е потребно не само да ги користат материјали од одреден квалитет, но, исто така, да се почитуваат пропорциите во подготовката на решението. За да се добие конкретен класа Б20, кој е најпопуларниот во приватни изградба, тоа е неопходно да се преземат компонентите во такви пропорции: цемент / песок / чакал = 1 / 2.6 / 4.5.

Компоненти за производство на бетон со своите раце

Компоненти за производство на бетон со своите раце.

Видеа на тема "Правото бетон, го сторам тоа"

Овие пропорции треба да се почитуваат од страна на маса. Како што е веќе наведено, потребно водата е околу 5 пати помалку од цемент. Да се ​​подготви потребни за да се пополни суви состојки во миксер решение. Вода desirably администрираат постепено да се извршува миксер, во кој случај решение ќе биде многу униформа. По бетон мора да се меша темелно, може да продолжи директно на кастинг неговата. Имајте на ум дека решението е погодна за редење во 2 часа.

Кога бетон мора да биде внимателно ramming. Пожелно е да се користи вибрации плоча, како и во упатството тампонирање намалува силата на бетонски конструкции. Загубата на сила може да достигне 20%.

По можност сите работа со бетон за да се одржи во потоплите месеци. Зимски фрлаат конкретни важи само доколку употребата на специјални додатоци за решението. Затоа, бетон подготвени со свои раце е кине. За најдобро решение е само потребно да се почитуваат пропорциите на користени компоненти и мешалка. Во овој случај, резултатот нема да ве разочараме.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Бетон пропорцииБетон пропорции
Пресметките за различни конкретни одделение решенијаПресметките за различни конкретни одделение решенија
Основа за куќаОснова за куќа
Составот на бетон M200: колку и што ви требаСоставот на бетон M200: колку и што ви треба
Во она што пропорции на фабрика за цементВо она што пропорции на фабрика за цемент
Подготовка на бетон за истурање на фондацијатаПодготовка на бетон за истурање на фондацијата
Пресметка на конкретно решение за основањеПресметка на конкретно решение за основање
Како да се избере и се прелива бетонКако да се избере и се прелива бетон
Како да се направи конкретни микс со вашите раце?Како да се направи конкретни микс со вашите раце?
Правилно зачинети пропорции на бетон - залог на силата и издржливоста на целата структураПравилно зачинети пропорции на бетон - залог на силата и издржливоста на целата структура
» » » Како да се подготват своите конкретни?

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија