ma.gurustroykix.ru

Подготовка на бетон за истурање на фондацијата

Видео на "пополнување подрумот без обвивка"

Бетон за основа да се купат готови или на сопствените. Како да се подготви решение за основа?

Шема подготвува конкретна основа да фрлаат конкретни во кофражни

Шема за подготовка на бетон основа за истурање бетон во кофражни 1 - бетонски osnovanie- 2 - opalubka- 3 - бетонски smes- 4,1-4,2 gidroizolyatsiya- - удвојување на неткаен водоотпорност материјал.

Во неговото производство мора да се почитуваат пропорциите да се следат одредени правила на мешање.

Сето ова ќе се обезбеди решение со висок квалитет кои ќе ви служи долго и сигурен.

Составот и пропорции

Возење налевање на конкретна основа

Возење налевање на конкретна основа.

Како да се подготви бетон со добар квалитет? Важна компонента на решението прима квалитет почитување на точни пропорции. Главните компоненти се цемент, песок и чакал. Пропорциите на конкретни услови за развој - 1: 3: 5, т.е. односот на цемент за да го песок и чакал, соодветно.

За фондацијата е најдобро да се направи конкретни M300-400 бренд. Во овој случај на сува мешавина од средства за врзување треба да се разреди со вода, износот на кој е помалку од половина од вкупната маса на мешавината. На пример, 80 кг сува смеса на 40 литри вода се зема.

Видеа на тема "Основата на куќата, точниот пополни rostverkovogo куп основа во областа на градежништвото, ФБ проектот 164"

Ако во текот на месење смесата се чини дека премногу дебела и густа, тоа треба да се разреди со вода. Конзистентноста на решението треба да биде таква што може да се мачкам лопата со малку напор и тој не може да брзо и лесно да истекува.

Песок мора да се чисти и без нечистотии. Правосмукалката е тоа, толку подобро ќе се зацврсти со решение. Ако влажен песок, износот на додадената вода треба да се намали.

Видео на "Пополнете кофражни Фондацијата - [училиште masterkladki]"

Мелени подобро да се земе мал дел од големината на 10-20 mm. Пред употреба се препорачува да се чисти со помош на наводнување црево. Вреди да се напомене дека во решение за основање несакани навлегување на нечистотија, почвата, глина и така натаму. Ова во голема мера ја намалува својата сила.

Не се купи цемент премногу рано, уште пред почнувањето на градежните работи. Бидејќи тоа може да го апсорбира влагата од воздухот и се влошува. Најоптимална - купи меша една недела пред почетокот на работите.

Пресметка на обемот на бетон

Поединечни подготовка шема на бетон смеса на цемент и песок во една лабава или густа државата, чакал и вода

Поединечни подготовка шема на бетон смеса на цемент и песок во една лабава или густа државата, чакал и вода.

Изградба на Фондацијата ќе биде добро планирани и ефективни, како е можно, ако претходно се пресмета потребната количина на бетон кој ќе треба да се прелива во калапот. Особено релевантни пресметка во редот на готови решение. Вишок или ќе треба да се направи нешто екстра да се користи било миксер ќе потрае грб. Во овој случај, парите никој нема да се врати.

Ако бетон се подготвени во мала количина, тоа, исто така, се заканува да непријатни последици. Ова негативно влијае на силата на бетон структура, тоа може да доведе до натамошно уништување.

Видео на "Стрип основа: кастинг бетон во земјата + постојан кофражни на ЕСЈН (Penoplex) - 1Б"

Пред да почнете со пресметка, тоа е неопходно да се знае на коефициентот на намалување на бетон, што зависи од составот и вискозитет. Колку е поголем фактор на намалување, повеќе е потребно за да се подготви решение.

На износот на бетон за основа во форма на кутија за да се дефинира многу едноставен: тоа е доволно за да се усоврши на висина од ширина и должина, а потоа се размножуваат со фактор на намалување. Како резултат на број е поделен од 1.05: околу обемот окупирана од страна на разни додатоци фондации.

Ако фондацијата има различна форма (трапезоидна или пол), ќе треба да се потсетиме на училиштето формула. И според нив да се прават пресметки и производство на потребниот волумен. После тоа, станува јасно колку и како да се направат конкретни, колку ќе треба да се подготви материјали.

Подготовка на конкретно решение

Табела на податоци за составот на бетон

Табела на податоци за составот на бетонот.

Со цел да се подготви за бетонски темел независно еден од друг, треба да го направите следново:

  1. Одредување на потребната количина на решение за пополнување на фондацијата (пресметка дадени погоре).
  2. Врз основа на избраниот волумен и оценка на конкретни ние се пресмета бројот и подготовка на сите потребни компоненти. Да го изберете најдобриот основа M300-400 печат на која сооднос компонента е 1: 3: 5 (цемент, песок и чакал, соодветно).
  3. Одредување на волумен на серијата на едно единствено решение. Во овој случај, таа ги зема предвид достапноста на алатки, опрема и други уреди (цемент миксер или било кој капацитет за рачно мешање).
  4. Темелно мешање на сува компоненти.
  5. Додавање на пресметаниот износ на вода добиени во согласност со избраниот марка на бетон. Така, тоа е потребно да се земат предвид состојбата на агрегати (кога влажни водата се намалува).
  6. Мешање на составот да се добие хомогена тесто. Доколку е потребно, се додава вода за да смесата.

Видеа на тема "Фондацијата. Оплати и засилување"

И по месење на решение, тој истури во кофражни. Пред да се подготват на бетон, мора да се земе во предвид дека сите алатки се чисти. Затоа, пред да ги користите треба да се мијат. Сега стана јасно како да се направат конкретни.

Серија решение со миксер забрзува и мешавината добиена подобро. Ако бетон се подготвени од страна на страна, тоа ќе потрае неколку пара раце. Во ова дело се движат полека, квалитетот на решението - подолу.

Така можно е да се подготви високо-квалитетно решение за точење на фондацијата.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Пресметка на конкретни компонентиПресметка на конкретни компоненти
Составот на бетон M200: колку и што ви требаСоставот на бетон M200: колку и што ви треба
Во она што дел се мешаат песок и цементВо она што дел се мешаат песок и цемент
Како да се подготви конкретни услови за развојКако да се подготви конкретни услови за развој
Како да се пресмета износот на цемент по 1м3 решение?Како да се пресмета износот на цемент по 1м3 решение?
Како да се подготват смеса од бетон?Како да се подготват смеса од бетон?
Составот на конкретни услови за развојСоставот на конкретни услови за развој
Како да се направи конкретни микс со вашите раце?Како да се направи конкретни микс со вашите раце?
Услови за цемент на кубен метар на бетонУслови за цемент на кубен метар на бетон
Соодветна пропорции на песок и цементСоодветна пропорции на песок и цемент
» » » Подготовка на бетон за истурање на фондацијата

ma.gurustroykix.ru
Поправки Изградба Градежни материјали Инструменти Бања Арбор Куќата Врати Камен Камин Канализација Рамка куќи Климата во куќата Ковање Уредување Скали Санитарна инженеринг Заварување и Задна Оранжерии Топлина во домот Тераса Цевки Фенг шуи Финансии Електрична енергија